Delfin
LIPIK test
Medianno
DARUVAR - CUP OF JOY

Goran Bence i ove godine promovirao Daruvar, Lipik i Sirač kao poželjne turističke destinacije

21.08.2020. 13:15 | 466 pregleda | Lifestyle

Daruvarčanin Goran Bence, inače nadaleko poznati zaljubljenik u motocikle i putovanja, nedavno se vratio s još jednog putovanja. Međutim, za razliku od ranijih godina, Goran je ove godine putovao po jadranskoj obali i otocima. Naime, kako nam je rekao, prethodno planirani put po Sjedinjenim Američkim Državama i južnom dijelu Kanade zbog ove situacije s pandemijom koronavirusa morao je biti otkazan te se odlučio ispuniti višegodišnji san i obići većinu naših otoka.

 

Piše:
Matija Kulhavi

Kao i svih ovih dosadašnjih godina, tako je i tijekom ovogodišnjeg putovanja koje je trajalo dvadeset i osam dana i na kojem je prešao 2.500 kilometara Goran Bence pronosio dobar glas o svojem zavičaju. Naravno, kako drugačije, nego putem svojeg motocikla ukrašenog simbolima kojima na specifičan način promovira svoje sponzore – Grad Daruvar i Općinu Sirač, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, ali i naš Lipik te brojne poslovne subjekte i institucije.

Ove je godine obišao jedanaest hrvatskih otoka – Cres, Lošinj, Krk, Rab, Pag, Ugljan, Pašman, Brač, Mljet, Vis, Hvar pa sve do Dubrovnika.

Četiri desetljeća Goran putuje po svijetu, a dosad je obišao 57 država svijeta, sve europske i nekolicinu azijskih. Prošle je godine obišao Južnu Europu; od Slovenije i Italije pa preko Sicilije do Malte, a zatim Grčku i Tursku te Cipar koji je podijeljen u dvije države. Godinu ranije cilj njegova puta bio je Island, a pri tome je prošao Češku, Poljsku, Njemačku i Dansku gdje je također promovirao naš kraj pričajući o njegovim krasotama i znamenitostima, ujedno pozivajući ljude koje je upoznao da dođu u posjet. Bio je Goran i u dalekom Iranu, a tom je prilikom na putu koji je sam nazvao “Kraljevskom cestom do Teherana” prošao čak 10.000 kilometara dug put na svojem vjernom motociklu. O njegovom su pothvatu pisali čak i iranski mediji. Inače, turističku promidžbu našeg kraja i Goranova dosadašnja putovanja, kao i ona buduća možete pratiti na Facebook stranici Daruvar - Cup of joy.