Delfin
Delfin
Bazeni Lipik
PLANINARSKO DRUŠTVO LIPA LIPIK

Stotinjak planinara na planinarskom pohodu "Lipanj u Lipiku"

16.06.2019. 10:35 | 847 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

U organizaciji Planinarskog društva "Lipa" Lipik danas se okupilo stotinjak planinarki i planinara, kao i ljubitelja prirode, kako bi sudjelovali na tradicionalnom 16. planinarskom pohodu "Lipanj u Lipiku", koji se održava u sklopu istoimene manifestacije.

Planinare je ovom prigodom pozdravio i lipički gradonačelnik Vinko Kasana, a Manuela Lipušić, predsjednica PD „Lipa“ je naglasila kako se kako se ove godine ide putem dviju staza (kraće i duže) prema planinarskom skloništu "Točkica" gdje je predviđen ručak i druženje. Ovom prilikom ona je istaknula kako će danas planinari otvoriti i jedan novouređeni put nazvan „Ljubavnom stazom“, a isto tako moći će se vidjeti i uređeni vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled prema Lipiku i okolici.

Osim članova domaćeg PD Lipa, na pohodu sudjeluju članovi planinarskih društava iz Pakraca, Daruvara, Pleternice, Požege i ostalih prijateljskih planinarskih društava iz okolice, a svakako valja napomenuti kako su ovom prilikom stigli i prijatelji planinari iz Osijeka te iz susjedne nam Bosne i Hercegovine, iz Sanskog Mosta.