banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
Napeta borba znanja

Ekipa „Ljepotica i zvijeri“ pobjednik 3. PUB kviza

01.09.2018. 08:43 | 2099 pregleda | Lifestyle

Ekipa „Ljepotica i zvijeri“ pobjednik je trećeg po redu PUB kviza koji je u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik i TZ Grada Pakraca održan u ugodnoj atmosferi na terasi Hotela Pakrac i na kojem je sudjelovalo sedam natjecateljskih ekipa od kojih je svaka mogla imati tri do pet članova.

Piše:
Matija Kulhavi

„Ljepotica i zvijeri“, „Otporni na znanje“, „Superstars“, „Međedi“, „Skok s votkom“, Šišmiši“ i „Karanfili“, sve su to nazivi natjecateljskih ekipa čiji su se članovi okupili iz Pakraca, Lipika i Daruvara, kako bi sudjelovali u napetoj borbi znanja koju su vodili autori kviza – braća Krešimir i Tomislav Novinc.

Teme kviza bile su iz opće kulture, sporta, geografije, povijesti, glazbe, kulture, umjetnosti pa čak i lokalne povijesti, a nakon četiri kruga natjecanja, od kojih je svaki imao po petnaest pitanja, došlo je do izjednačenja, tako da se morao odigrati još jedan dodatni krug od pet pitanja kako bi situacija bila jasnija.

Pobijedila je ekipa „Ljepotica i zvijeri“ (Zvjezdana Drašner, Branka Dokša, Nikolina Mijoč, Mirela Miletić i Matija Kulhavi) s osvojenih 47 bodova te su shodno tome nagrađeni s craft pivom Grof Pivovare Slavonica, koje je osigurala TZ Grada Pakraca. Na drugom mjestu, s tri boda manje, našla se, također izvrsna ekipa „Otporni na znanje“, dok je ekipa „Superstars“ bila trećeplasirana.

S obzirom na popriličan interes, ali i na veliku popularnost ovakvog vida zabave, bilo bi poželjno da se takvi kvizovi održavaju češće, složili su se natjecatelji.