Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
Otkrijte Cvjetnu Raznolikost

Doživite čaroliju Sajma cvijeća u Lipiku

12.05.2024. 07:14 | 1460 pregleda | Lifestyle

Sajam cvijeća i ukrasnog bilja održava se danas u Lipiku, tradicionalno drugu nedjelju u svibnju. Ovogodišnje izdanje obilježava kontinuirani uspjeh sajma koji se već dvanaesti put održava u našem gradu.

Od prvog sajma koji je održan 2011. godine, ova manifestacija je postala sve značajnija, okupljajući sve veći broj organizatora, volontera, izlagača i posjetitelja. Održavanje na istom mjestu kroz sve ove godine dodatno je učvrstilo vezu između sajma te njegovih izlagača i posjetitelja, istovremeno pružajući kvalitetan sadržaj svim ljubiteljima cvijeća i ukrasnog bilja.

 

Piše:
Matija Kulhavi

Najavljen kao jedan od najuzbudljivijih događaja proljeća, današnji Sajam cvijeća obećava bogatstvo ponude i zanimljive sadržaje. Hrvoje Kovačić, direktor Turističke zajednice Grada Lipika, naglašava dolazak 140 izlagača cvijeća, ukrasnog bilja, rukotvorina, ljubimaca, voća te raznih drugih proizvoda.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg Sajma je neobična igra - ljudski stolni nogomet, koja će premijerno zabaviti posjetitelje. Pored toga, gosti će imati priliku sudjelovati u raznim atrakcijama i animacijama te uživati u cvjetnoj radionici Dječjeg vrtića "Kockica" i radionici pod nazivom "Slike od sukulenata" koju organizira cvjećarnica "Helena". Za avanturiste, tu je i interaktivna edukativna potraga nazvana "Što je vrtlar sakrio u perivoju?".

Široka ponuda hrane i pića bit će dostupna putem raznovrsnih štandova koji će nuditi slatke i slane delicije te raznoliku ugostiteljsku ponudu.

Glazbeni program neće izostati, a cjelodnevni nastup grupe "Kings" bit će dodatni razlog za veselje posjetitelja. U popodnevnim satima, lipičke mažoretkinje zabavit će prisutne svojim šarmantnim nastupom.

Grad Lipik prethodnih se dana pripremao za ovaj spektakl tematskim ukrašavanjem i uređivanjem s mnoštvom novih i obnovljenih instalacija koje svake godine privlače sve veći broj posjetitelja.

Stoga, pozivamo sve ljubitelje prirode, cvijeća, zabave i dobrog provoda  da danas posjete Lipik i uživaju u čarima našeg Sajma cvijeća.


Toplice Lipik_640x200_tekst