Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Tica
Sudjelujte u natjecanju

U tijeku su prijave za lipički Ajvar Fest

06.09.2023. 09:40 | 1275 pregleda | Lifestyle

Festival domaćeg ajvara jamči nam natjecateljski duh i bogatu gastronomsku ponudu u subotu, 23. rujna. Prijavite svoje ekipe i pridružite se slavlju okusa u središtu Lipika.

Piše:
Matija Kulhavi

Ljubitelji tradicionalnih okusa i domaćih delicija, pripremite se za jedinstvenu gastronomsku avanturu u središtu Lipika! Ajvar Fest, festival domaćeg ajvara s natjecateljskim karakterom, održat će se u subotu, 23. rujna, s početkom u 10 sati.

Ovaj ekskluzivni festival okusa privući će posjetitelje s područja Lipika, Pakraca i šire okolice kako bi zajedno proslavili pripremu omiljenog specijaliteta - ajvara. Manifestacija će se održati na dobro poznatom prostoru lipičkog perivoja, gdje će se izložbeno - prodajni sajam odvijati, omogućavajući izlagačima priliku da ponude svoje proizvode posjetiteljima.

Svi prisutni će imati priliku kušati različite varijante ajvara, od tradicionalnih do kreativnih recepata, i možda pronaći svojeg novog omiljenog proizvođača ovog omiljenog namaza. Festival će biti pravo mjesto za ljubitelje hrane da istraže raznolikost okusa i tradiciju koja se krije iza svake teglice ajvara.

Prijave za natjecanje do 15. rujna

Za one koji smatraju da pripremaju najbolji ajvar, organizatori su pripremili tradicionalni natjecateljski dio festivala. Ocjenjivat će se različite kategorije, uključujući okus i tekstura ajvara. Ovo je prilika da se pokažu vještine u pripremi ovog omiljenog jela i osvoji titula najboljeg ajvara u Lipiku.

Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti do 15. rujna pozivom na kontakt broj 098 961 7814 i kontaktirati Anitu, koja će pružiti sve potrebne informacije o prijavama i pravilima natjecanja.

Ovo je prilika za obitelji i prijatelje da zajedno uživaju u bogatoj gastronomskoj ponudi i proslave bogatu kulturnu baštinu kroz okusne delicije.

Ne propustite priliku da se pridružite ovom spektaklu okusa, otkrijete najbolji ajvar i proslavite gastronomsku baštinu u Lipiku na jedinstvenom Ajvar Festu 23. rujna!


LIRA ispod članka