Narodne kupke vanjski
LIRA okomiti
Tica
Započela vodena zabava

Škola plivanja na Bazenima Lipik okuplja mališane u potrazi za plivačkim vještinama

10.07.2023. 10:52 | 2007 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Udruge Mladi Lipika, i ovog ljeta se na lipičkim bazenima održava Škola plivanja namijenjena vrtićkoj djeci i školarcima. Prvi termin, koji je započeo danas, okuplja 65 dječaka i djevojčica i trajat će sve do 22. srpnja. U drugom terminu, koji će se održati od 7. do 19. kolovoza, obuku će proći četrdesetak mališana.

Piše:
Matija Kulhavi

Program škole plivanja, čiji je voditelj diplomirani kineziolog Ognjen Kafka, sastoji se od šest treninga/dolazaka u trajanju od dva sata. Osim Kafke, plivačku obuku provode i drugi kineziolozi, kao što su Bruno Tukara i doc. dr. sc. Hrvoje Ajman, koji je također predavač nekolicine kolegija na Kineziološkom fakultetu u Osijeku.

Ova ljetna škola plivanja na lipičkim bazenima nastavlja višegodišnju tradiciju. Djeca su podijeljena u starosne grupe i grupe prema razini plivačkih sposobnosti, a pružena im je maksimalna pažnja i prilagođena obuka.

Treninzi se održavaju u jutarnjim terminima od ponedjeljka do petka. Prva skupina trenira od 9 do 10, a druga od 10:15 do 11:15 sati. Tijekom prvog termina, mališane je posjetio i gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, koji je izrazio svoje zadovoljstvo što se Škola plivanja uspješno održava već nekoliko godina te je postala tradicija na lipičkim bazenima. Gradonačelnik je također istaknuo važnost ovakvih aktivnosti u popunjavanju slobodnog vremena tijekom školskih praznika te naglasio da će se škola plivanja nastaviti održavati svake godine.

- "Ove aktivnosti na koristan način popunjavaju slobodno vrijeme tijekom školskih praznika, a djeca će ujedno naučiti pravilne tehnike plivanja", izjavio je gradonačelnik Kasana za Compas.

Zabava i osvježenje tijekom ljeta

Škola plivanja na lipičkim bazenima pruža djeci ne samo priliku za zabavu i osvježenje tijekom ljeta, već i mogućnost stjecanja važnih vještina plivanja. Kroz stručno vođene treninge i individualiziran pristup, djeca će se osjećati sigurno u vodi i naučiti različite tehnike plivanja. Ova inicijativa Udruge Mladi Lipika i podrška Grada Lipika omogućuju djeci nezaboravno iskustvo i doprinose njihovom cjelokupnom razvoju.


Toplice Lipik_640x200_tekst