Delfin 2022
LIRA okomiti
Medianno
Koncert u dvorištu Toplica Lipik

Ibrica Jusić oduševio lipičku publiku

29.04.2022. 21:35 | 939 pregleda | Lifestyle

Piše:
Matija Kulhavi

U dvorištu Toplica Lipik večeras se doslovno tražila stolica više. Naime, Ibrica Jusić, jedan od najvećih hrvatskih kantautora i glazbenika prepoznatljivog glazbenog izričaja, koji ovih dana boravi na rehabilitaciji u Lipiku, pred oduševljenom je publikom održao nezaboravan koncert.

Osim pacijenata i bolničkog osoblja, ovom su nesvakidašnjem događaju nazočili brojni Lipičani, Pakračani, ali i poneki Daruvarčani.

Svoju karijeru Ibrica Jusić započeo je sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća na dubrovačkim Skalinama, a nedugo zatim otišao je u romantični Pariz gdje je nastupao u najprestižnijim pariškim kabareima. Oslanjajući se na elemente francuske šansone godinama je stvarao prepoznatljiv i jedinstven zvuk koji je odzvanjao i na koncertu u Lipiku.

Uz Ibricu je na pozornici bio i njegov lojalni prijatelj, pas Simba. Dok je Simba mirno sjedio pored njega, vrsni kantautor šansona i zabavne glazbe pjevao je lipičkoj publici, napomenuvši prethodno kako mu je ovo prvi koncert nakon gotovo osam mjeseci.

U razgovoru za lipički Compas, poznati nam je pjevač otkrio kako se u Lipik zaljubio na prvi pogled, natuknuvši kako mu je namjera jednom godišnje dolaziti u naš grad. Intervju s Ibricom Jusićem objavljen je u najnovijem tiskanom izdanju mjesečnika Compas, a naknadno ćete ga moći pročitati i na web portalu.

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka