Delfin 2022
LIRA okomiti
Medianno
NOĆ KNJIGE 2022.

Povodom Noći knjige u knjižnici se tražila stolica više

27.04.2022. 08:59 | 1021 pregleda | Lifestyle

Iza nas je jedanaesta Noć knjige, manifestacija koja se organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, a cilj joj je bio zajedničkim snagama skrenuti pozornost na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i društvo u cjelini.

Piše:
Matija Kulhavi

Tema ovogodišnje manifestacije propitkivala je slobodu te knjigu kao prostor slobode, a organizatori su željeli potaknuti javnost da istraži pojam slobode u čitavoj lepezi njegovih značenja te otkrije kako nam knjige u tome pomažu. U program su se tradicionalno uključile i knjižnice iz Lipika i Pakraca.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Lipik u utorak, 26. travnja upriličen je raznovrstan program. Manifestacija je započela nastupom i radionicom Dječjeg vrtića „Kockica“, a potom je održana likovna radionica Branke Marić pod nazivom „Slobodno se izrazi“ u kojoj su sudionici mogli pokazati svoju kreativnost izrađujući radove od gline.

Kasnije tijekom večeri psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić održala je predavanje „Sloboda u svakom smislu“. S obzirom na to da je tema ovogodišnje manifestacije sloboda, a s uvaženom psihologinjom o propitkivanju slobode te partnerskim odnosima, kao i o odnosu prema adolescentima, razgovarala je Jasna Molnar Kukić, ravnateljica lipičke knjižnice.

Uz sve to, ljubitelji čitanja imali su mogućnost besplatnog učlanjenja u knjižnicu te uživanja u glazbenoj večeri.

  FOTOGALERIJA

Raznovrstan program dan ranije, odnosno 25. travnja održan je i u  Gradskoj knjižnici Pakrac. Ondje je večer započela čitaonicom za djecu, a dodijeljene su i nagrade za najbolje čitatelje u protekloj godini, ali i svima onima koji su volonterskim radom obogatili sadržaje i programe pakračke knjižnice.

Bila je tu i književna večer s Edom Popovićem koji je u razgovoru s ravnateljicom Monikom Lucić Fider pakračkoj publici predstavio svoj književni opus, a sudionici su mogli uživati i u čajanci te radionici blackout poezije za odrasle.


LIRA ispod članka