LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
LISTA BROJ 3!!! HRVATSKA SELJAČKA STRANKA LIPIK

Ljudi su važniji od infrastrukture, a interes građana od fotelja!

09.05.2021. 08:17 | 420 pregleda | PROMO

Hrvatska seljačka stranka Lipik je najkonstantnija oporbena snaga Lipika koja, već 25 godina kroz rad u gradskom vijeću štiti interese malog čovjeka. Na ove lokalne izbore HSS Lipik izlazi samostalno, s listom na kojoj su časni, vrijedni i pošteni ljudi.

Nositelj liste je Vinko Strganac, 34-godišnji magistar ekonomije zaposlen u „Poljoprivredi“ Lipik na mjestu voditelja računovodstva i financija. Član je HSS-a od 2009. godine, a u posljednja dva mandata je gradski vijećnik.

Strganac ističe kako u HSS-u nemaju ništa protiv ulaganja u infrastrukturu, ali se zalažu da prioritet bude konkretna pomoć ljudima.

I u proteklom mandatu smo našim inicijativama uspjeli direktno pomoći sugrađanima. Istina, naše ideje, prijedloge i amandmane vladajući su najprije odbacili, a kasnije pripisali sebi i proveli ih u djelo, ali to ne umanjuje naše zasluge.

Prvi smo predlagali nabavu besplatnih udžbenika za sve učenike, prvi smo predlagali potpore domaćim poduzetnicima. Predlagali smo i izdašnije stipendije za studente i učenika što do danas nije realizirano.

Generalno smatramo da su poticaji usmjereni na ljude premali u odnosu na ono što se troši na infrastrukturu.“, tvrdi Strganac.

HSS Lipik to planira promjeniti kroz PROGRAM koji namjeravaju provoditi u narednom mandatnom razdoblju. „Učinit ćemo to tako što ćemo:

- učenicima i studentima povećati stipendija na 1500,00 kn mjesečno,

- ukinuti stopu prireza koja u Lipiku iznosi 10%,

- staviti u funkciju 1100 ha zapuštenog zemljišta dajući prednost malim i mladim poljoprivrednicima koji bi ostvarili pravo na 10 ha po gospodarstvu,

- poticati dokazane lokalne poduzetnike sa većim iznosima, uz smanjenje komunalne naknade i ostalih komunalnih davanja, jer su oni nositelji našega gospodarstva,

- poticati male poljoprivrednike za kupnju mehanizacije, opreme i životinja do 50.000 kn po gospodarstvu/godišnje,

- iznaći način izgradnje hotela sa 100 soba u Lipiku jer bez hotela nema ni ozbiljnog turizma u našem gradu,

- nastavit štiti interese naših sugrađana kao što smo spriječili mijenjanje prostornog plana na štetu stanovnika Školske ulice u Lipiku, kada se u njihovim vrtovima potiho planirala izgradnja vrtića“, najavljuje Strganac koji poziva birače da 16. svibnja u što većem broju izađu na birališta.

 

VLAST BIRA MANJINA OD 30%

Na posljednjim lokalnim izborima 2017. godine prema biračkom popisu u Lipiku su pravo glasa imala 5.304 birača. Na izbore je izašlo ukupno 2.600 birača ili 49%. Od ukupnog broja birača s pravom glasa, za vladajuću stranku glasalo je 1.612 birača ili svega 30%. Odnosno tek 3 od 10 birača. To znači da je vlast u Lipiku izabrala manjina od 30%, odnosno manje od trećine SVIH birača koji u Lipiku imaju pravo glasa.

Tako je u stvari manjina omogućila vlasti da donosi važne odluke za život svih građana, da podiže cijene komunalnih usluga svim građanima ili da može povećati stopu prireza za sve građane.“, pojašnjava Strganac. Dodaje kako na zadnje lokalne izbore u Lipiku nisu izašla 2.704 birača ili 51%, tj. više od polovine ukupnog broja birača.

Strganac je birače podsjetio i na to da je HSS Lipik jedina stranka koja je već pobjeđivala HDZ na lokalnim izborima u Lipiku.

HSS 908

HDZ 794

„Prije točno 20 godina, na izborima 2001. godine HSS Lipik je pobijedio na izborima jer je osvojio najviše glasova, 908 ili 32,1% To je bilo 114 glasova više od HDZ-a koji je osvojio 794 glasa (28,0%). U sastavu Gradskog vijeća tada je ukupno bilo 15 vijećnika. HSS je zahvaljujući dobivenom broju glasova imao pravo na 6 vijećnika, a HDZ na 5.

Uslijedilo je poslije izborno koaliranje u kojem je HDZ pridobio dodatna tri vijećnika. Zahvaljujući tome, HDZ je, bez obzira na manji osvojen broj glasova, bio taj koji je na kraju u vijeću imao većinu. Hrvatska seljačka stranka Lipik nikada nije sudjelovala u političkoj trgovini. To je još jedna od razloga zašto vas imamo pravo pozvati da 16. svibnja glasate za HSS Lipik, listu pod rednim brojem 3!“.

Strganac kaže da je siguran kako su birači dovoljno svjesni brojnih najavljivanih, a nerealiziranih i nikada ostvarenih projekata, počevši od obnove Kursalona i Wandelbahna, izgradnje termalne rivijere, obnove hotela i parka.

U HSS Lipik smatramo da ne treba ljude previše opterećivati s tim propalim pričama iako ih u Lipiku ima jako, jako puno. Najavljena izgradnja tvornice float stakla sa 900 zaposlenih pa izgradnja praonice rublja sa 150 zaposlenih, izgradnja pilane, proizvodnja lipičkoga piva, izgradnja golf igrališta i sadržaja za elitni turizma. Sada se spominje i izgradnja nove ergele za koju nema zaniteresiranih investitora, a nerealno je očekivati da država u ova krizna vremena uloži 50 milijuna kuna u izgradnju ergele odmah pored već postojeće, poznate ergele. Od nas nećete čuti takva obećanja. Zato što je Hrvatska seljačka stranka Lipik sadašnjost i budućnost uvijek temeljila na istini, radu i poštenju. To je još jedan od razloga zašto vas imamo pravo pozvati da 16. svibnja glasate za HSS Lipik, listu pod rednim brojem 3.“, tvrdi Strganac.

 

NISMO FOTELJAŠI!

Strganac na kraju zaključuje: „Nama u HSS-u Lipik nikada nisu najvažnije bile pozicije i fotelje što smo dokazali kroz godine. Mi nismo foteljaši i u odnosu na druge, za nas su fotelje samo namještaj. Naš interes je da budemo što jači u borbi za ostvarivanje prava naših birača i svih stanovnika područja Grada Lipika, a to je moguće postići jedino što boljim rezultatom na lokalnim izborima. Iza nas je dugogodišnja tradicija, duža od 100 godina, iza nas su postignuti rezultati, dokazano poštenje i svijest da se kvalitetan i dobar život može ostvariti samo vlastitim radom i trudom."

Sve navedeno je dovoljan razlog da 16. SVIBNJA IZAĐETE NA IZBORE I GLASATE ZA LISTU POD REDNIM BROJEM 3.! ZA HSS LIPIK!

 

UVIJEK ISKRENO, UVIJEK UZ NAROD!

 

Naše aktivnosti pratite na našem Facebook profilu: https://www.facebook.com/Hrvatska-selja%C4%8Dka-stranka-GO-Lipik-1483590638380341