Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
LAG "ZELENI TROKUT" - POČETNA KONFERENCIJA

Treća faza projekta "Ruke koje mogu" sve osigurava pomoć za 120 starijih osoba

08.07.2024. 13:00 | 1130 pregleda | PROMO

U velikoj vijećnici Gradske uprave Lipika 8. srpnja održana je početna konferencija projekta "Ruke koje mogu sve III". Ovaj projekt, koji je dio Poziva "Zaželi – prevencija institucionalizacije", provodi Lokalna akcijska grupa - LAG "Zeleni trokut", a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.000,00 €. Projekt je financiran s 85% sredstava iz EU te s dodatnih 15% sredstava iz proračuna Republike Hrvatske, osiguravajući tako 100% bespovratnih sredstava.

Piše:
Matija Kulhavi

Konferenciji su prisustvovali čelni ljudi LAG-a, uključujući predsjednicu Dajanu Čavlović, njezinu prethodnicu Dariu Adžijević i upravitelja Igora Mateka. Također, nazočile su i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, ravnateljica Centra za socijalni rad Novska Martina Antolković Hršak te djelatnice zaposlene u sklopu ovog projekta.

Voditeljica projekta Ksenija Kovačević u svom uvodnom obraćanju istaknula je kako će projekt omogućiti pružanje skrbi za 120 starijih i nemoćnih korisnika s područja koje obuhvaća LAG "Zeleni trokut". Tijekom 30 mjeseci, ovi korisnici će imati podršku od strane 20 djelatnica koje će im pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu.

Projekt će biti realiziran uz sudjelovanje 13 djelatnica s područja Grada Novske, 6 iz Općine Jasenovac te jedne iz Grada Lipika. Svaka djelatnica će brinuti o šest krajnjih korisnika, osiguravajući im mjesečnu isporuku higijenskih paketa s osnovnim potrepštinama.

"Ovaj projekt nije samo investicija u skrb i podršku za starije i nemoćne, već je i primjer uspješne suradnje lokalnih i nacionalnih institucija te europskih fondova u ostvarivanju cilja prevencije institucionalizacije i pružanja kvalitetne skrbi na lokalnoj razini", istaknula je gospođa Kovačević. Dodala je kako je LAG "Zeleni trokut" dosad proveo dva slična, iznimno važna i humana projekta "Ruke koje mogu sve I" i "Ruke koje mogu sve II".

Upravitelj LAG-a Igor Matek, u svojem izlaganju, upoznao je prisutne s dosadašnjim uspjesima i postignućima ove organizacije, ističući važnost kontinuiranog rada i angažmana u lokalnoj zajednici.

"Ovim projektom LAG "Zeleni trokut" nastavlja svoju misiju pružanja podrške najpotrebitijima, istovremeno promovirajući zajedništvo i solidarnost na lokalnoj razini", dodao je Matek.


LIRA ispod članka