Grad Lipik_drugi banner
LIRA okomiti
Tica
Od 23. svibnja do 27. svibnja

Multipak: Jedinstvena manifestacija koja okuplja ljubitelje zvuka, slike i riječi

17.05.2023. 09:22 | 846 pregleda | PROMO

Već 11. godinu za redom u Pakracu će se održati jedinstvena manifestacija Multipak. Ovaj inovativni događaj okuplja ljubitelje dobrog zvuka, slike i riječi, a ističe se po svojoj izvrsnosti. Utemeljen na suradnji Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshopa, te pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Multipak će i ove godine pružiti nevjerojatno iskustvo posjetiteljima.

Piše:
Compas

Na press konferenciji održanoj 16. svibnja, Jelena Hihlik i Monika Lucić Fider, ravnateljice pakračkog muzeja i knjižnice, istaknule su da su svake godine probijali određene granice pa se nadaju kako će se isto nastaviti i u ovoj jedanaestoj godini postojanja manifestacije.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević ovom je prigodom izjavila kako se veseli ovogodišnjem Multipaku, izrazivši nadu kako će i vrijeme biti naklonjeno. „Zaista je predivno u Pakracu uživati u svemu onome što se organizira za vrijeme trajanja ove maifestacije.“, naglasila je gradonačelnica.

Opis nije dostupan.

Jelena Hihlik, Anamarija Blažević, Monika Lucić Fider / Compas.hr

Ona se osvrnula i na pitanje koje su joj svojedobno postavili, a odnosilo se na to da li smatra da se Multipak može proširiti i izvan Pakraca. Tad je odgovorila kako je Multipak isključivo pakrački proizvod po kojem je Pakrac stvarno prepoznatljiv. „Naravno, Multipak se širi samim time što nam dolaze izlagači iz cijele Europe, ali i šire. Multipak ne čine samo izlagači nego i posjetitelji pa mislim da smo i na taj način povezani s ostatkom svijeta.“, istaknula je gradonačelnica Blažević.

Od 23. svibnja do 27. svibnja

Ovogodišnji Multipak održat će se od 23. svibnja do 27. svibnja 2023. s vrhuncem događanja - Hi-Fi izložbom - koja će se održati u petak i subotu, 26. i 27. svibnja. Sadržajne glazbene slušaonice bit će smještene u dobro poznatom dvorištu kompleksa Janković, točnije u prostorima Muzeja grada Pakraca, Gradske vijećnice, Osnovne glazbene škole, TZ Grada Pakraca i u prostoru Robertoshopa. Ova izložba izdvajat će se po broju i kvaliteti domaćih i stranih izlagača.

Tijekom događaja, posjetitelji će također moći uživati u središnjem koncertu benda Electric Corn, koji je poznat po svojim plesnim, funky i soul glazbenim izvedbama. Koncert će se održati u petak, 26. svibnja, u 21 sat na predivnom otvorenom prostoru barokne, zaštićene kulturno-povijesne cjeline dvorišta Janković.

Multipak vikend bit će popraćen nizom zanimljivih kulturnih sadržaja. Tjedan prije centralnih događanja bit će obilježen projekcijom dokumentarnog filma, Mini Multipakom, otvorenjem likovne izložbe Kristine Mareković pod nazivom "Harmonija pokreta", predstavljanjem knjige i putopisnim predavanjem Borisa Rukavine, te radionicama kao što su "Pokret u slici" Petra Milića, Nevena Mureti ća i Petre Vida, zatim Radionica tjelesnog lutkarstva i perkusija Igora Bakse. U subotu, 27. svibnja sve posjetitelje Pakraca očekuje uz Hi FI izložbu i niz popratnih sadržaja u našem Dobrom dvorištu kao što su svirke talentiranih pakračkih glazbenika u lounge kutku dvorišta Janković, zatim MultiIzlet, Multipak Tour de Pakrac (obilazak grada električnim biciklima), nezaobilazni Multigrah, Multipak kutak za djecu i Glazbeni wellnes.

NoFoRa radionica

Na prošlogodinjem Multipaku bila je aktulna NoFoRa radionica, koju su vodili Petar Milić i Neven Muretić, a predstavljala je zanimljiv set radionica namijenjenih osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Sudionici su imali priliku naučiti kako pratiti Multipak iz novinarske i fotografske perspektive. Nakon teorijskog dijela, slijedio je i praktičan rad na terenu, gdje su pratili program i događanja Multipaka. Cilj je bio stvoriti sadržaje koji će biti objavljeni u medijima te formirati mladu ekipu koja će i ubuduće pratiti slične zadatke i gradske projekte. Projekt je bio uspješan pa su tako na konferenciji prezentirane i svojevrsne novine koje su detaljno predstavile prošlogodišnji Multipak, što će biti praksa i ove godine.

Opis nije dostupan.

Press konferencija u pakračkoj knjižnici / Compas.hr

Toplice Lipik_640x200_tekst