delfin3
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
PROJEKT „LIPIK GLAS D.O.O. - POVEĆANJE KONKURENTNOSTI I ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Instalacija nove rasvjete, obnova toplinske izolacije i postavljanje fotonaponske elektrane

20.03.2023. 18:29 | 703 pregleda | PROMO

U kolovozu 2021. godine društvo Lipik Glas d.o.o. je započelo je s provedbom projekta “Lipik Glas d.o.o. – povećanje konkurentnosti i energetske učinkovitosti” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je trenutno u pred-završnoj fazi, a planirani završetak je u lipnju 2023. godine.

Piše:
Compas

Svrha projekta je povećati učinkovitost korištenja energije društva Lipik Glas d.o.o., tj. smanjiti potrošnju energije u odnosu na isporučenu prije provedbe projekta u proizvodnom pogonu za 20,60%, a u zgradi za 67,38% godišnje i smanjiti emisije CO² za 815,67 t/god.

Ukupna vrijednost projekta je 10.742.033,82 HRK, a EU je sufinancirala projekt u iznosu od 6.029.674,68 HRK.

Trenutno je u tijeku provedba mjera:

a) „Zamjena, poboljšanje ili instalacija novih rasvjetnih sustava i njegovih komponenti u zgradama uslužnog i industrijskog sektora - revitalizacija unutarnje rasvjete i vanjske rasvjete“. Ovom mjerom zamjenjuju se postojeća unutarnja rasvjetna tijela s novom LED rasvjetom te zamjenjuje vanjska rasvjeta. Tako će se ostvariti uštede u potrošnji električne energije, održavanju rasvjetnog sustava, bolja osvijetljenost, energetska učinkovitost, ekološka zaštita i ekonomska isplativost.

b) „Obnova toplinske izolacije pojedinih dijelova ovojnice - obnova ovojnica zgrade Centralnog skladišta“. Ovom mjerom provodi se energetska obnova pročelja zgrade postavljanjem toplinske izolacije u ETICS sustavu, energetska obnova kosog i ravnog krova postavljanjem predgotovljenih limenih panela s ispunom od toplinske izolacije te zamjena postojeće bravarije.

c) „Fotonaponske elektrane u industrijskom sektoru“: u tijeku su završni radovi postavljanja fotonaponske elektrane na krovu proizvodnog pogona.

 

 Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost društva Lipik Glas d.o.o.

Opis nije dostupan.

 

 


Toplice Lipik_640x200_tekst