delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 2 (365)
Završetak kupališne sezone

Bazeni u Lipiku i ovog su ljeta bili središnje mjesto rekreacije, zabave i dobrog provoda

01.09.2021. 11:58 | 787 pregleda | Lifestyle

Lipički bazeni i ovog su ljeta bili mjesto okupljanja Lipičana, Pakračana, ali i stanovnika iz okolnih gradova. Slobodno možemo reći kako bazenski kompleks iz godine u godine postaje sve više primamljiv i prepoznatljiv.

Piše:
Matija Kulhavi

Brojnim posjetiteljima „lipičke rivijere“, osim kupanja u tri postojeća bazena, ponuđeni su raznovrsni sadržaji poput noćnog kupanja, kao i niz glazbenih te sportskih događanja poput „Aktivne Hrvatske“, odbojkaškog turnira Lipik Open 2021. te Dana sporta u vidu Plazma Sportskih igara mladih.  Tako su organizirane i pokazne demonstracije streličarstva i škola šaha, ali i druženje sa slijepim i slabovidnim osobama uz pikado.

Uz sve to, na kompleksu bazena nije nedostajalo ni osvježavajućih pića, ali ni kvalitetne hrane. Posjetitelji i kupači lipičkih bazena posebno su uživali u srednjovjekovnim delicijama koje su krajem lipnja specijalno za njih pripremali članovi Povijesnog društva Pakrac - Lipik u krčmi "Kod veprove glave“.

Pripremljene su i ponude ljetnog osvježenja za parove, obitelji i grupe jer, kako kažu, ne može se doći na lipičke bazene, a da se pri tome ne posjeti ergela lipicanaca, prošeta stoljetnim perivojem koji leži na izvorima ljekovite termalne vode te upozna s bogatom povijesti grada i odmori u udobnom smještaju koji Lipik nudi.

130 djece iz Lipika i Pakraca pohađalo školu plivanja

Na inicijativu Grada Lipika na lipičkim je bazenima ovog ljeta održana i škola plivanja koju je tijekom sezone u nekoliko ciklusa pohađalo 130 djece s područja Lipika, Pakraca i okolice. Program je održala daruvarska sportska udruga Super-Sportaš koja se već duži niz godina bavi organizacijom stručnih i organiziranih programa za djecu i odrasle. 

Kupališna sezona na lipičkim bazenima, koja je započela početkom lipnja, službeno je završila 31. kolovoza.  Vrijeme je poslužilo, a bazeni, u potrazi za ljetnim osvježenjem, čitavo su vrijeme bili dobro posjećeni. Dok se trenutno raspremaju, već sad se veselimo novoj sezoni 2022. i dobroj zabavi koju nude bazeni u Lipiku.


Darvil3