Delfin
LIPIK test
Medianno
PD „PSUNJ“ PAKRAC

Povodom petaneste obljetnice odmorišta Tromeđa upriličen izlet i rođendanski piknik

10.08.2020. 12:29 | 628 pregleda | Lifestyle

U nedjelju, 9. kolovoza obilježena je petnaesta godišnjica završetka izgradnje i uređenja odmorišta na Tromeđi. Popularno je to odmorište lokalnih planinara i stanovnika našeg kraja koje se nalazi poviše sela Kraguj, a nadomak ceste koja vodi prema Planinarskom domu „Omanovac“. Kako stoji na službenim web stranicama Planinarskog društva „Psunj“, naziv Tromeđa odmorište je dobilo zbog toga što spaja nekoliko planinarskih staza. Međutim, planinarima i ostalim namjernicima koji odluče krenuti pješice iz Pakraca ili Lipika put dubokih psunjskih predjela, Tromeđa se nalazi otprilike na kraju prve trećine stare planinarske staze datirane s početka tridesetih godina prošlog stoljeća.

Piše:
Compas

Povodom obilježavanja petnaeste obljetnice odmorišta Tromeđa, u nedjelju ujutro od parkirališta ispred zgrade Osnovne glazbene škole u Pakracu na izlet do Tromeđe i tamošnji slavljenički piknik zaputilo se dvadesetak planinara i planinarki. Premda je planinarska staza od Pakraca preko Kalvarije i Kurobasa do Tromeđe većim dijelom pod šumskim pokrivačem to ovog nedjeljnog vrućeg i sparnog ljetnog prijepodneva nije puno značilo, ali ipak poneki dašak povjetarca povremeno je rashlađivao izletnike duž trase. Nakon malo više od sat i pol vremena skupina je stigla do Tromeđe gdje su izletnike dočekali Boro Černi, Goran Far i Žarko Roček koji su, u međuvremenu, ukrasili odmorište, naložili vatru i pripremili žar za ispeći roštiljske kobasice i kukuruze te aranžirali stol s voćnim zalogajima. Tom su prigodom Boro i Žarko, sudionici radnih akcija prije 15 godina, podsjetili ostale planinare na neke anegdote iz vremena izgradnje odmorišta te se prisjetili i Zvonka Pavlenjaka, koji je sa Žarkom bio tada inicijator izgradnje ovog odmorišta.

Nakon piknika neki su se vratili natrag u Pakrac, a veći dio sudionika ovog izleta nastavio je prema Planinarskom domu na Omanovcu, dio je nastavio pješice, neki na biciklima, a neki i automobilima, gdje je nastavljeno druženje.

Izvor: pdpsunj.hr