LIPIK test
LIPIK test
Medianno
PD "LIPA" LIPIK

Lipički planinari u tri dana ispenjali 5 vrhova

29.06.2020. 08:18 | 1207 pregleda | Lifestyle

Članice i članovi Planinarskog društva „Lipa“ iz Lipika, njih 15-ak, su od 19. do 22. lipnja boravili u Dalmatinskoj zagori i planinskom dijelu tog dijela Hrvatske, a u tri dana ispenjali su 5 vrhova i prepješačili više od 60 kilometara.

Piše:
Sezame.pr

Kako nam je javila Manuela Lipušić, predsjednica Društva, najprije su u subotu obišli Kijevski bat (1.206 metara nadmorske visine) i vrh Svilaja (1.508 metara), da bi drugoga dana ispenjali vrhove Glavaš (1.308 metara) i Badanj (1.281 metar), a obišli su i slap Krčić.

Posljednjeg dana izleta osvojili su najviši vrh Dinare, vrh Sinjal na 1.831 metar, a ovaj uspon ujedno je bio i najzahtjevniji pa i najopasniji.

- Zadnjeg dana suočili smo se s orkanskom burom, a naši domaćini su procijenili da su udari bure bili i do 150 km/h. Doslovno nas je ljuljala i rušila i nije bilo baš ugodno, a neki članovi koji su ovakvu buru doživjeli po prvi puta su se malo i uplašili. Ipak, sve je prošlo u najboljem redu i svi članovi, među kojima je bilo i pet članica koje su po prvi puta bile na ovako zahtjevnim usponima, uspješno su odradili sve uspone, rekla je predsjednica Lipušić i dodala kako su spavali u Planinarskim domovima Orlove stine (kojim upravlja PD Sinj) i Brezovac (HPD Dinara Knin).