LIPIK test
Delfin
Medianno
Udruga ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva

Jedinstvena književno – glazbena večer upriličena u Lipiku

15.02.2020. 08:44 | 1169 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva 14. veljače, na Valentinovo – Dan zaljubljenih,  u ugodnom ambijentu lipičkog Multikulturalnog centra održana je nesvakidašnja pjesnička večer ispunjena emocijom i snažnim izričajem ljubavi prema općeljudskom životu.

Piše:
Matija Kulhavi

Na samom početku ove kulturne večeri publici se obratila predsjednica Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva Irina Matijević zahvalivši svima na dolasku te napomenuvši kako je večer koncipirana tako da se čitaju pjesme ukrajinskih pjesnika, uz glazbenu pratnju članova benda Kutinskog glazbenog sindikata (KGS).

Tako je publika mogla uživati u književnom dijelu večeri tijekom kojeg je članica Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva Senka Slivar Rendulić čitala prekrasne stihove koje su napisali ukrajinski pjesnici Dmytro Pavlyčko, Taras Ševčenko, Lina Kostenko, Taras Meljnyčuko, Ivan Franko i Lesja Ukrajinka.

U glazbenom pak dijelu večeri ljubitelji književnosti su uživali u vrhunskom nastupu Kutinskog Glazbenog Sindikata. Članovi ovog benda sviraju pop i rock glazbu novije povijesti u kojim obradama zvukom dominiraju brač i harmonika rušeći predrasude u odnosu na uobičajene glazbene stilove u kojima se takvi instrumenti koriste. Želja je benda da se obradama kultnih, nekad alternativnih i možda manje „izlizanih“ pjesama napravi odmak od uobičajenih cover bendova i njihovog repertoara, istaknuto je na njihovoj Facebook stranici.