banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
KLINCI KAO RIBE U VODI

„Kockica“ na bazenima!

08.08.2018. 10:27 | 1992 pregleda | Lifestyle

Plivanje je jedan od najboljih sportova za djetetov tjelesni rast i razvoj. To je aktivnost koja aktivira cijelo tijelo, povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav, na disanje, jača mišiće, omogućuje ravnomjerno oblikovanje svih mišića, posebice leđnih, čime se postiže pravilno držanje djeteta, a stjecanje te nove vještine ojačat će i djetetovo samopouzdanje.

Piše:
Compas

Naši najmlađi sugrađani, polaznici lipičkog dječjeg vrtića „Kockica“, imali su prilike uživati u svim dobrobitima plivanja, ronjenja, špricanja i skakutanja po lipičkim bazenima obavještava nas ravnateljica vrtića Tatjana Šimunović Benković.

Odličan je to dodatak svim ostalim obrazovnim aktivnostima koje se provode u okviru svakodnevnog rada s djecom tim više što će mališani u bazenu savladati osnove pravilnog disanja, ronjenja, kontroliranje daha i steći određenu izdržljivost. Dodatni plus je što se djeca plivanjem rješavaju napetosti i agresije te uče samokontroli i disciplini.

Plivanje također razvija motoriku krupnijih (trup, ruke,noge) i sitnijih mišićnih skupina (šaka, stopala), ojačava kompletan kardiovaskularni sustav a posebno je preporučljiv djeci koja imaju problema s krivim držanjem i poremećajima kralježnice poput skolioze.

U ovaj vrući ljetni kolovoz potražite i Vi s Vašom djecom osvježenje i rekreaciju na lipičkim bazenima!

 

FOTO: D.V. "KOCKICA" LIPIK