Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Biciklijada okupila 68 sudionika

Uzbudljiva vožnja na dva kotača kroz prekrasne krajolike Lipika i Pakraca

07.07.2024. 20:36 | 776 pregleda | Lifestyle

Tijekom vrućeg ljetnog poslijepodneva, 7. srpnja, nekoliko desetaka entuzijasta iz Pakraca, Lipika, Daruvara, Bjelovara, Đurđenovca i Zagreba okupilo se na Gradskoj tržnici u Pakracu, spremno za avanturu koja ih je čekala. Bicikli su bili pripremljeni, ruta zacrtana, a uzbuđenje se moglo osjetiti u zraku. Tradicionalna biciklijada Lipika i Pakraca bila je spremna za početak.

Piše:
Matija Kulhavi

Biciklistička kolona krenula je s Gradske tržnice u Pakracu, prolazeći ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga i Ulicom hrvatske policije iz Domovinskog rata. Nakon toga, biciklisti su se uputili dijelom Bolničke ulice prema poljskom putu uz nasip rijeke Pakre prema Lipiku.

Ruta je nastavila nasipom, preko pontonskog mosta i ulicama Ivana Mažuranića, Baranjskom i Udinskom. Završetak prve etape uključivao je Ulicu Marije Terezije i Jelkin brijeg, gdje su se sudionici iz Pakraca pridružili onima iz Lipika. Sveukupno ih je bilo 68, što je manje u usporedbi s prethodnim godinama. Međutim, važno je napomenuti da su sudionici svih dobnih skupina bili prisutni, što je još jednom pokazalo koliko je biciklizam popularan i omiljen sport u našem kraju.

Biciklisti su zajednički nastavili kroz lipički park, Trg dr. Franje Tuđmana, Ulicu Matije Gupca, jezero Raminac i Klisu, sve do jezera Pakurnovac, krajnjeg odredišta biciklijade. Ondje su svi sudionici stigli s osmijesima na licima.

Noa Bahnik i direktorica TZ Grada Pakraca Gabriela Sabo Seleši / Compas.hr

Na cilju ih je čekalo osvježenje i zasluženi odmor. Tombola, za koju su se pobrinuli brojni sponzori (Carlsberg, Lipički Studenac, Frizerski obrt Natalija, Obrt MNS - Zdravljak, Caffe bar Garden, Ugostiteljski obrt Tessari, Cvjećarnica Orhideja, Frizerski salon Lepka, Slastičarnica Mistena, Optika Častek, Ugostiteljski obrt Hookah), samo je  podigla raspoloženje, a glavna nagrada, poklon bon trgovine Bicikli Tessari od 150 € otišla je u ruke mladog Noe Bahnika. Najmlađi sudionici, Vita Krenek (26.9.2022.) i Karlo Bartoniček (22.8.2017.), te najstariji, Zlatko Bahnik (25.7.1952.), bili su posebno nagrađeni. Gospodin Bahnik, vjerni sudionik svih biciklijada, primjer je upornosti i strasti prema biciklizmu.

Turističke zajednice Lipika i Pakraca, organizatori ovog događaja, uz pratnju i podršku članova DVD-a Pakrac, pripadnika PP Pakrac te članova BK Titan, pobrinuli su se za sigurnost i ugodnu vožnju svih sudionika.

Tako je završila još jedna biciklijada, ostavljajući sudionike s osjećajem zadovoljstva i željom za još vožnje prekrasnim prirodnim krajolicima koje će istražiti.

FOTOAGALERIJA

 

Toplice Lipik_640x200_tekst