Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
Cvjetna inspiracija

Sajam Cvijeća u Lipiku donosi edukativne radionice za sve generacije

11.05.2024. 07:52 | 825 pregleda | Lifestyle

U sklopu Sajma cvijeća koji će se u nedjelju, 12. svibnja, održati u u stoljetnom lipičkom perivoju, Grad Lipik i njegova Turistička zajednica pripremili su bogat program koji će zadovoljiti ljubitelje cvijeća, kreativne duše i one željne edukacije. Od izrade živih slika od sukulenata pa sve do dječje igraonice, posjetitelji će imati priliku naučiti nešto novo i uživati u kreativnim aktivnostima tijekom cijelog dana.

Piše:
Compas

Jednu od zanimljivih radionica organizirat će Cvjećarnica Helena, a posjetitelji će moći naučiti kako napraviti jedinstvenu dekoraciju od mesnatoga bilja. Ova radionica posebno je namijenjena onima koji vole estetiku i žele dodati zeleni dodir svom domu bez previše brige o održavanju.

OPG Rosa Petalis će održati radionicu izrade ušećerenog cvijeća. Sudionici će naučiti kako cvijeće može postati ne samo dekorativni dodatak, već i jestivi sastojak kolača, pružajući desertima svježiji izgled i posebnu draž.

Za ljubitelje prirode i avanture, Turistički interpretatori Lipika pripremili su izazov "Što je vrtlar skrio u perivoju?". Djeca će imati priliku istražiti tajne perivoja uz pomoć veselih animatora i otkriti što je vrtlar skrio među biljkama.

Dječja igraonica Dječjeg vrtića "Kockica" bit će sjajan dodatak za obitelji koje posjećuju sajam. Pod nadzorom odgajateljica, mališani će moći uživati u brojnim zabavnim aktivnostima dok njihovi roditelji razgledavaju cvjetne izložbe.

Udruga Ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva pripremila je cvjetnu radionicu na kojoj će posjetitelji imati priliku naučiti tradicionalne tehnike oslikavanja i ukrašavanja cvjetnim motivima, dodatno obogaćujući svoje znanje o cvjetnom svijetu.

Sajam cvijeća u Lipiku definitivno će biti više od obične izložbe cvijeća. Bit će to mjesto gdje će posjetitelji moći naučiti nešto novo, izraziti svoju kreativnost i provesti vrijeme u ugodnoj atmosferi okruženi ljepotom prirode. Svi ste pozvani da se pridružite i uživate u ovom jedinstvenom događaju koji spaja ljubav prema cvijeću i edukaciju.


Toplice Lipik_640x200_tekst