delfin3
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
KRČMA KOD VEPROVE GLAVE

Srednjovjekovna kuhinja i ove godine na Sajmu cvijeća u Lipiku

10.05.2024. 06:21 | 1031 pregleda | Lifestyle

U nedjelju, 12. svibnja, u stoljetnom lipičkom perivoju održat će se Sajam cvijeća, a među atrakcijama bit će i oživljena starinska krčma "Kod veprove glave". Članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik pripremaju poseban jelovnik srednjovjekovnih jela koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje gastronomskih delicija.

Piše:
Compas

Sudeći po velikom interesu posjetitelja dosadašnjih godina, i ove godine očekuje se veliki broj ljudi koji će posjetiti ovaj događaj. Sajam cvijeća u Lipiku tradicionalno privlači mnoge posjetitelje, a ova dodatna atrakcija svakako će doprinijeti još većoj posjećenosti.

Krčma "Kod veprove glave" već se tijekom prethodnih godina pokazala kao vrlo uspješna atrakcija koju su osmislili i realizirali članovi Povijesnog društva Pakrac-Lipik. Posjetitelji su imali priliku uživati u srednjovjekovnim jelima te autentičnim delicijama koje su se pripremale na starinski način.

Ove godine jelovnik će biti bogat raznim specijalitetima, poput juhe od divlje svinje, seljačkog pileta  i domaćeg vepra na ražnju ili trgane svinjske noge te niza drugih srednjovjekovnih jela. Sigurno će oduševiti sve posjetitelje koji će imati priliku probati ove autentične gastronomske delicije.

Posjetitelji će imati priliku uživati u posebnom ambijentu, u atmosferi starog vremena, u kojoj će moći uživati u prekrasnim cvjetnim aranžmanima, te u gastronomskim specijalitetima iz vremena kada su se ova jela pripremala na starinski način.


Toplice Lipik_640x200_tekst