Narodne kupke vanjski
Grad Lipik_drugi banner
Toplice Lipik 960x150_nsl
Zaključak Pakračkog ljeta

Kulturno-glazbeni spektakl na Omanovcu

11.09.2023. 10:53 | 1126 pregleda | Lifestyle

Brojni zabavni i edukativni sadržaji, razne kreativne radionice i igraonice, šetnja prirodom te prezentacija brojnih sportova dočekali su posjetitelje, prije svega one najmlađe u subotu 9. rujna na Omanovcu iznad Pakraca.

Piše:
Compas

„Dječji dan“ naziv je događaja koje su, u sklopu „Pozdrava ljetu“ organizirali Zeleni vrh, Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca.

Kompletan program, prilagođen djeci i mladima, održan je u spomen na Zorana Milakovića Zoku. Program je započeo u 10 sati i to prigodno, organiziranom kratkom šetnjom s članovima Planinarskog društva „Psunj“ Pakrac. Nakon šetnje oko planinarskog doma upriličeni su razni sadržaji. Osnovna glazbena škola Pakrac, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica i čitaonica pripremili su „KU kutak“ s raznim radionicama i igraonicama za djecu.

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Požega su ovim povodom u zasebnom programu predstavili svoje aktivnosti i sadržaje.

Istovremeno Turistička zajednica Grada Pakraca organizirala je i likovnu koloniju Likovne grupe „DA“ Daruvar

U sklopu ovogodišnjeg „Dječjeg dana“ obilježen je i Olimpijski dan i to prezentacijom raznih sportova, od biciklizma i rukometa, preko odbojke i šaha do streličarstva. Kako i priliči olimpijskom duhu, svi sudionici su dobili medalje kao priznanje za sudjelovanje.

Ovo je ujedno bila i jedna od posljednjih manifestacija u sklopu ovogodišnjeg „Pakračkog ljeta“ i trajala je do popodnevnih sati kada je na Omanovcu započeo kulturno – glazbeni program pod nazivom „Nemoš omanut na Omanovcu“, a koji je kulminirao večernjim koncertom Darka Rundeka.

Suton pameti

"Pozdrav ljetu" je započeo dan ranije, u petak, 8. rujna, s tradicionalnim Pub kvizom pod nazivom "Suton pameti na Omanovcu". Na ovom kvizu okupilo se ukupno 15 ekipa, sastavljenih od tri do šest članova, koje su došle s područja Pakraca, Lipika i Daruvara. Njihov zadatak bio je odgovoriti na ukupno 33 pitanja, koja su bila podijeljena u nekoliko kategorija, obuhvaćajući teme kao što su sport, glazba, film, umjetnost, geografija, povijest i znanost.

Nakon uzbudljivog kviza, ekipa "Daruvarski susreti" zauzela je prvo mjesto, dok je drugo mjesto pripalo lokalnoj ekipi "Ri-La". Treće mjesto osvojila je ekipa iz Daruvara pod imenom "Sajmištari".

Opis nije dostupan.

Foto: Pakrački list / Teo Petr


Toplice Lipik_640x200_tekst