Grad Lipik_drugi banner
Grad Lipik_drugi banner
Jedinstveno Glazbeno-Terapijsko Iskustvo

Nina Kraljić oduševila posjetitelje zvučnom kupkom i magičnim koncertom u Lipiku

27.08.2023. 12:25 | 1455 pregleda | Lifestyle

U predivnom ambijentu bazenskog kompleksa Lipika, Udruga Tilia organizirala je 26. kolovoza zanimljivi događaj koji je spojio glazbu i opuštanje. Slavna glazbenica Nina Kraljić, koja je stekla veliku slavu nakon pobjede u emisiji "The Voice – Najljepši glas Hrvatske" 2015. godine, te sudjelovanja na Euroviziji 2016., vodila je zvučnu kupku prije spektakularnog koncerta.

Piše:
Compas

Nina Kraljić je pružila posjetiteljima jedinstvenu priliku da se opuste i pobjegnu od svakodnevnog stresa kroz svoju radionicu zvučne kupke pod nazivom "Stress free zona by Nina Kraljić". Zvučna kupka, poznata i kao kupanje u zvuku, pruža iskustvo meditacije u udobnom ležećem položaju. Ova tehnika koristi instrumente poput gongova, zvučnih zdjela i drugih zvukoterapijskih alata kako bi stvorila opuštajuće zvučne valove koji blagotvorno djeluju na tijelo i um.

Tijekom zvučne kupke, Nina Kraljić je vješto svirala gongove, zvučne zdjele i razne zvukoterapijske instrumente kao što su bubanj koji imitira zvuk oceana, kišni štap i njezin prepoznatljiv glas. Ovi zvukovi su usmjereni prema reguliranju živčanog sustava, poticanju cirkulacije, uravnoteženju endokrinog sustava i poticanju čišćenja tijela od toksina. Zvučna kupka također potiče duboku relaksaciju i meditativno stanje uma.

Nina Kraljić je naglasila važnost hidratacije nakon zvučne kupke, s obzirom na to da proces detoksikacije traje nekoliko dana nakon iskustva. Publika je oduševljeno prihvatila ovu priliku za duboko opuštanje i brigu o vlastitom tijelu i umu.

Nakon zvučne kupke, događaj je kulminirao čarobnim akustičnim koncertom Nine Kraljić. Njezin jedinstveni glas i autentična glazba osvojili su srca prisutnih, stvarajući sjajno glazbeno iskustvo. Kasniji atraktivni nastup Hermana Pluma, Tihe Krajnovića i Darona Lalića Duchača nastavio je podizati atmosferu, pozivajući posjetitelje da zaplešu i uživaju u svakom trenutku.

Jučerašnji događaj Udruge Tilia na bazenskom kompleksu Lipika predstavio je idealan spoj glazbenog užitka i tjelesnog opuštanja. Pridonio je promicanju svijesti o važnosti brige za tijelo i um, te podsjetio na ljepotu glazbe kao univerzalnog jezika koji povezuje ljude. Svi prisutni su napustili događaj osjećajući se osvježeno, inspirirano i blagoslovljeno glazbenim i terapijskim iskustvom koje će, kako su i sami istaknuli, dugo pamtiti.

FOTOGALERIJA


Toplice Lipik_640x200_tekst