TOPLICE LIPIK _vanjski
Grad Lipik_drugi banner
Medianno
DV Kockica i HPD Lipa

I bila jednom, jedna „Točkica“, i bila su jednom jedna znatiželjna dječica…

24.11.2022. 08:33 | 1225 pregleda | Lifestyle

Piše:
Compas

Ako ste pomislili da pričamo bajku, prevarili ste se, jer ovo je jedna istinita priča koja samo bajkovito završava,  a ovako započinje…

Djeca i odgojiteljice dviju mješovitih skupina „Ježići“ i „Leptirići“ te djeca predškole „Pčelice“ Dječjeg vrtića Kockica Lipik zajedno s hrvatskim planinarskim društvom „LIPA“ Lipik obišli su planinarsko sklonište „Točkica“.

Ideja izleta,  kojom se  povezalo naše vrtićarce s planinarima, u nadi da će se od najranijeg djetinjstva početi družiti s prirodom, došla je od direktora Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoja Kovačića. Tako su djeca u pratnji članova planinarskog društva „Lipa“ prošetala do  „Točkice“. I ne samo prošetala, već su prvi puta hodala šumom više od dva sata, računajući i povratak te tako ušla u povijest kao prva generacija  lipičkih vrtićaraca  koja je „osvojila“ „Točkicu“- BRAVO za nas!!!

Uživanje u prirodi, svježem zraku, prekrasnom pogledu i društvu prijatelja ne može se mjeriti ni sa čim. Moramo istaknuti da ručak nakon nekoliko sati provedenih u prirodi nikad nije bio bolji!

Planirani hodogram je ostvaren!

U 9 sati pošli smo  iz vrtića prema parkiralištu nasuprot Gradske uprave, upoznali se s vodičem, ušli u vlak i odvezli se do Skenderovaca. Formiranom kolonom planinarskom stazom krenuli smo u 9:30h do odredišta. Nakon što smo došli na „Točkicu“ slijedio je odmor i penjanje do vidikovca „BRDO“!

Na vidikovcu smo razgledavali  pejzaže  Lipika i Pakraca te se orijentirali uz pomoć dalekozora i  kompasa. Po povratku na „Točkicu“ uslijedilo je druženje, odmor i ručak!

Do Skenderovaca smo se vraćali stazicom SRDACA – ljubavnom stazom. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se odazovu izletu kada bude  organiziran od strane Turističke zajednice Grada Lipika  i Planinarskog društva  „Lipa“, a mi u proljeće ponovo samo u još jačem sastavu krećemo put planinarskog skloništa „Točkica“, ići će i mješovita skupina iz područnog vrtića u Poljani.

Svi ste čuli za onu poslovicu, od malih nogu se uči, a isto tako od malih nogu se stječu dobre i loše navike, stoga je bitno da ih usmjerimo prema poštivanju i čuvanju prirode, kretanju i druženju!!!

FOTOGALERIJA


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/