LIPIK test
Delfin 2022
Medianno
Omanovac zimska trening liga

Među natjecateljima su bili i ponajbolji hrvatski polumaratonci

02.02.2022. 11:05 | 978 pregleda | Lifestyle

Peto izdanje Omanovac zimske trening lige privedeno je kraju proteklog vikenda, točnije u nedjelju 30. siječnja, a na njemu su sudjelovali trkači rekreativci s lokalnog područja, ali i puno šire. Svi oni su tijekom proteklih sedam termina, svake druge nedjelje od studenog do kraja siječnja trčanjem uzbrdo do planinarskog doma Omanovac pomicali vlastite granice.

Piše:
Compas

 

 

Natjecatelji su tijekom sedam održanih kola, ovisno o plasmanu prikupljali bodove. Najbrže vrijeme također je donosilo 30 dodatnih bodova, a oni koji su uspjeli otrčati sva kola natjecanja su dobili još dodatnih 30 bodova.

Tako je nakon svih 7 kola u muškoj kategoriji najbrži bio Antonio Đurčević iz Požege, drugo mjesto je pripalo Lipičaninu Vedranu Kelemenu, ujedno i organizatoru natjecanja, a treći je bio Ratko Boroš iz Daruvara. Upravo je trećeplasirani Boroš pokazao najveći napredak od svih natjecatelja koji su trčali posljednjih nekoliko godina. Naime, on je pet puta zaredom popravljao svoja najbolja vremena čime je ušao među onih pet do šest trkača koji su se uopće popeli do cilja za manje od 40 minuta. Prvoplasirani Antonio Đurčević je postavio apsolutni rekord i najbrže došao za 35 minuta.

Kod žena je najbolja bila Sanja Vuković iz Kutine, druga je bila Martina Šipoš Vučković iz Slavonskog Broda, a treća Marija Lang Turkalj iz Kutine. Kod mladića mlađih od 18 godine najbolji je bio Ivan Polak, a zanimljivo je i to kako je on jedan od rijetkih koji su trčali svih sedam kola. Kod djevojaka je najbolja bila Klara Baksa. Oboje ovih mladih trkača je iz Kutine.

Ligu su, uz poneke lokalne rekreativce, u većem broju iz kola u kolo pohodili natjecatelji iz Kutine, Požege, Slavonskog Broda, Bjelovara, Daruvara i Garešnice. Posljednje je kolo završilo podjelom sudioničkih medalja i plaketa najbržima te tradicionalnim ručkom. Natjecatelji su iz kola u kolo hvalili dobru okrjepu, odličnu atmosferu, kao i zahtjevnu, ali lijepu i zanimljivu stazu te općenito organizaciju. Svi oni su svako kolo ostali gore neko vrijeme i družili se. Stekla su se brojna poznanstva i prijateljstva. Interesantno je i to da su oni natjecatelji koji su stizali iz udaljenijih destinacija rekli kako se zasigurno vraćaju i sljedeće godine.

Zadovoljan sam odazivom, u prosjeku smo imali više od 35 natjecatelja po kolu, to je više od 100% više nego lani kad je Liga bila najbrojnija. Nezadovoljan sam vrlo slabim odazivom domaćih trkača, osim nekoliko redovitijih i prijašnjih sudionika. Kod muških iz Lipika smo najbolji bili ja i Valentino Mik, koji je otrčao ipak premalo kola da u ukupnom poretku bude konkurentniji, a kod žena je među boljima bila Sanja Skender. Zadnje kolo oborili smo rekord i bilo nas je više od 50 sudionika. Liga se financirala od dobrovoljnih davanja natjecatelja, a svi novci iskorišteni su za ručak, medalje, nagrade i okrjepu. Dio novca koji je ostao bit će uplaćen u dobrotvorne svrhe.“, rekao je u svojoj izjavi za Compas ovogodišnji organizator Vedran Kelemen.

On je dodao kako je Liga prošla bez većih problema, vrijeme je poslužilo i nijednom nije bilo kišnog kola. Naprotiv, gotovo svako kolo je bilo uglavnom toplo i sunčano vrijeme za ovo doba godine. Kelemen je naglasio i to da Antonio Đurčević i Dejan Radanac, koji su trčali više kola, spadaju u vrh naše atletike. Antonio je među desetak najboljih polumaratonaca u Hrvatskoj i još je vrlo mlad, a Dejan je bio reprezentativac u planinskom trčanju i aktualni je državni rekorder na 100 km te je njegov rezultat među 15 najboljih u svijetu.

Foto: Mladen Sinkić i Nives Romić
 
 
 
 
 
 

LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/