LIRA okomiti
LIRA okomiti
Medianno
blagdanski ugođaj u multikulturalnom centru lipik

Održano nešto skromnije izdanje izložbe "Uređenje blagdanskog stola"

17.12.2021. 09:54 | 3776 pregleda | Lifestyle

Piše:
Tomislav Ević

„Dragi gosti, dragi izlagači, izuzetna mi je čast u ovo predblagdansko vrijeme pozdraviti Vas kao domaćin 15. izložbe „Uređenje blagdanskog stola“.
Znam da Vam nedostaje atmosfera onog Adventa u punom zamahu, no situacija je takva kakva jest. Tako da smo se i mi prilagodili i ovu izložbu napravili u smanjenom obimu. No, to ne znači da trebamo zaboraviti običaje i dozvoliti da se ljudi potpuno otuđe, baš naprotiv, ima načina da se možda i ljepše i prirodnije doživi Božić i ovo blagdansko vrijeme, bez puno glamura.
Sjećam se bake Mariške koja je mjesec dana prije pravila popis i pekla kolače, izvadila najfiniji uglancani porculan, plela čarape za obitelj, opeglala božićni stolnjak, a nisu izostale ni božićne pjesme dok smo kitili bor.
Osjećam da se danas nitko ne raduje tim malim stvarima, ali pokušajte se posvetiti obitelji, dragim ljudima, dobrim djelima. Družite se kada prođe ovo ludilo, jer, ne zaboravite, samo je jedan život - i nema reprizu. Zato ga iskoristite u ovo božićno vrijeme kako vam srce nalaže.“ pozdravne su riječi koje je gostima sinoćnje izložbe uputila Jasna Molnar Kukić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Lipik i domaćica sinoćnje izložbe.

Kao što je domaćica jučerašnje izložbe sama naglasila, ovogodišnja izložba bila je skromnija u odnosu na prijašnje godine radi aktualnih globalnih (ne)prilika i svoje je „Blagdanske stolove“ predstavilo šest izlagača, a to su bili Dječji vrtić kockica, Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik, Zajednica Talijana Lipik, Srpsko narodno vijeće Grada Lipika, Cvjećarnica „Helena“ i Martina Marić. Na samom početku izložbe mali polaznici dječjeg vrtića Kockica izveli su dvije točke u blagdanskom ugođaju koje su za otvorenje izložbe pripremili sa svojom odgajateljicom, a ovogodišnjim izlagačima Jasna Molnar Kukić zahvalila je na sudjelovanju i kreativnosti te im uručila prigodne poklone.

Ako ste kojim slučajem bili spriječeni doći na jučerašnje otvorenje izložbe multikulturalnom centru Lipik, moći ćete ju pogledati još danas do 16 sati.

FOTOGALERIJA: Izložba „Uređenje blagdanskog stola“;MKC Lipik 16. prosinac 2021.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/