LIPIK test
LIRA okomiti
LIRA vodoravni
Projekt „Pogled u Božić“

Mali Lipičani adventskim motivima oslikali prozore lipičkih ugostitelja

12.12.2021. 14:31 | 3535 pregleda | Lifestyle

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva na više lokacija u Lipiku proveden je u djelo projekt „Pogled u Božić“ u okviru kojeg su naši mali sugrađani pokazali svoje talente ukrašavajući prozore ugostiteljskih objekata Lipika adventskim motivima.

Piše:
Compas

„Velika nam je želja pružiti im priliku da njihova kreativnost postane vidljiva javnosti, podijeliti predblagdanski ugođaj na veselje djece i starijih, a željela bih kada bi ova akcija bila nešto što ćemo ponavljati svake godine na zadovoljstvo svih onih koji će u to biti uključeni“ rekla je Ivana Pleše, voditeljica lipičke Turističke agencije Lira, koja je i idejna začetnica ovog simpatičnog projekta.

Djeci koja su sudjelovala u oslikavanju osigurani su pribor za oslikavanje tj. kistovi, plastične čaše, boja i ostale potrepštine, prozori su se oslikavali bojom za zid koja je lako periva, a uz svaku grupu djece u pratnji su bili roditelji i prateće osoblje.

Prozori su bili svojevrsna slikarska platna na kojima su male Lipičanke i Lipičani oslikavali božićne i novogodišnje motive, a oslikavali su ih na sljedećim lokacijama; u Caffe bar-u Laganini vlasnice Violete Pleše u Udinskoj ulici slikala je Ela Bahnik u pratnji svoje sestre; u Caffe baru Numero vlasnika Zorana Krivdića u Toplicama Lipik slikala je Hana Štampf; u Caffe baru Dvojka vlasnice Adriane Rundić Hruška na Trgu Franje Tuđmana slikala je Gabrijela Gašparović; u Caffe baru Tržnica vlasnika Carla Brisinella u Udinskoj ulici slikala je Chiara Cesarec; u Caffe baru Mali caffe vlasnice Jasminke Golubić na Trgu kralja Tomislava slikao je Fran Ereiz; u slastičarnici Zdravljak Lipik vlasnika Fatona Demirija u ulici Marije Terezije slikala je Klara Ivezić, a prozore Turističkog ureda oslikala je štićenica dječjeg doma u Lipiku koja je bila u pratnji djelatnice Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, socijalne pedagoginje Ane Vuković.

„Još jednom se od srca zahvaljujem djeci i roditeljima, ugostiteljima na pružanju prilike da djeca pokažu svoju kreativnost, posebno učiteljici likovne kulture, Gordani Rusan i pedagoginji Romani Štimac na potpori u organizaciji.“ poručila je Ivana Pleše prilikom završetka jučerašnjeg oslikavanja.

FOTOGALERIJA: Mali lipičani adventskim motivima oslikali prozore lipičkih ugostitelja 11.12.2021.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/