Delfin 2022
Delfin 2022
Medianno
MIRISI BOŽIĆA U LIPIKU 2021.

Najmlađi Lipičani sa Svetim Nikolom okitili gradsko božićno drvce

06.12.2021. 21:00 | 3873 pregleda | Lifestyle

U organizaciji Turističke zajednice grada Lipika, turističke agencije Lira Travel Lipik, Grada Lipika i DVD-a Lipik 6. prosinca je održano tradicionalno ukrašavanje gradskog božićnog drvca kojeg su okitili najmlađi stanovnici našeg grada uz pomoće Svetog Nikole i njegovog nestašnog, brzopletog i radoznalog pratioca krampusa. Božićno drvce je darovala obitelj Šarac iz Lipika, a ono će  razveseliti podjednako i one najmlađe, ali i one starije.

Piše:
Matija Kulhavi

 

 

 

Veselje i osmjesi na licima malih Lipičana ispunili su prostor ispred lipičke gradske tržnice na kojem će se tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana nalaziti veliko božićno drvce koju su božićnim ukrasima okitili upravo naši najmlađi sugrađani.

Prije nego što su prionuli na posao, mališane je pozdravila voditeljica Turističke agencije Lira Travel Ivana Pleše koja je ovom prigodom istaknula da su ovogodišnji ukrasi nastali zajedničkim trudom korisnika udruge "Pomoć u kući" i volontera koji su tijekom protekle godine u Lipik pristigli čak iz Ukrajine, Francuske i Irske. Kako bi spojili starije i mlađe generacije izradi ukrasa su se pridružila i djeca iz Dječjeg doma u Lipiku uz vodstvo njihovih djelatnika. Tako su ove godine ukrasni motivi bili Eiffelov toranj, djetelina, ali i motivi Lipika, poput našeg lipicanca.

"U izradu ukrasa je uneseno puno ljubavi i božićnog duha.", naglasila je Ivana Pleše uz koju je ovom radosnom događaju nazočilo i dvoje volontera, Brandon iz Irske i Erica iz Francuske/Paragvaja.

O tradicionalnim događajima koji su predviđeni tijekom manifestacije Mirisi Božića u Lipiku govorio je voditelj lipičke Turističke zajednice Hrvoje Kovačić, a sve prisutne je pozdravio i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana poželjevši svima da predstojeće božićne blagdane provedu u veselju i miru sa svojim najmilijima.

Dok je u pozadini svirala prigodna glazba s božićnim pjesmama, krenulo se na ukrašavanje božićnog drvca. U kićenju su se pridružili i poneki roditelji, bake i djedovi, odgojiteljice i učiteljice, kao i vrijedni pripadnici DVD-a Lipik koji svake godine pomažu djeci.

Nakon uspješno obavljenog posla mališani su se uputili na prikladnu vožnju gradskim turističkim vlakićem lipičkim ulicama koje su odnedavno ukrašene u blagdansko ruho.

Inače, prije ukrašavanja božićnog drvca, ispred lipičke župne crkve svetog Franje Asiškog upriličena je kratka priredba učenika lipičke osnovne škole, a potom i podjela poklona koje je dobroj dječici dijelio Sveti Nikola (FOTO).

Podsjetimo se kako je tijekom prethodna dva dana Sveti Nikola obišao sva lipička naselja i donio poklon svakom djetetu s područja Lipika.

FOTOGAERIJA


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/