Delfin 2022
LIPIK test
Dan državnosti HDZ
6. GRAHFEST

Najbolji grah pripremila ekipa "John Wayne" iz Novske

17.10.2021. 11:21 | 4851 pregleda | Lifestyle

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završen je 6. Grahfest u Pakracu kojeg su, sad već tradicionalno u sklopu 12. sajma Slavonski banovac 16. listopada organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac. Na šestom po redu natjecanju u pripremanju graha u Pakracu, između 85 ekipa, pobijedila je ekipa "John Wayne" iz Novske. Drugo mjesto pripalo je lokalnoj ekipi "Goli kuhari"koju su činili prijatelji i obrtnici iz Lipika, Pakraca i okolice, a treće, također domaća ekipa "Tri Željka i brat" (Prga, Papak i Batak). Najveselijom proglašena je ekipa Udruženja obrtnika iz Metkovića, dok je priznanje za najuređeniji stol pripalo ekipi "Laganini" iz Pakraca.

Piše:
Matija Kulhavi

Stručni ocjenjivački žiri, u sastavu dr. Ivan Beluškov, Drago Marter, Nada Zeljković, Davor Širac i Branimir Kamber morao je odabrati najbolji grah od 85 ekipa s područja, ne samo Lipika i Pakraca te bliže i šire okolice, nego čitave Hrvatske i šire jer bila je i jedna ekipa iz Mađarske.

Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Davor Lepka. Prvonagrađena ekipa dobila je dva dana odmora za osam osoba u kući za odmor Ivana u Pakracu te guseni kotlić s poklopcem od 10 litara i vino Ćasić. Nagrada za drugo mjesto bio je emajlirani kotlić od 10 litara uz vino Ćasić, a trećeplasirani su nagrađeni s kotlićem od 10 litara i također vinom Ćasić. Nagrađena je i najveselija ekipa s pivom Grof, dok je ekipa koja je imala najuredniji stol nagrađena s čokoladom Amaris.

 


LIRA ispod članka