PUKE banner
LIPIK test
Medianno
ZAJEDNICA TALIJANA LIPIK

Boćarski klub Lipik u novoosnovanoj Međužupanijskoj boćarskoj ligi Slavonije

15.09.2020. 09:57 | 593 pregleda | Sport

Proteklog vikenda, u subotu 12. rujna, na boćalištu Zajednice Talijana Lipika odigrano je drugo kolo novoosnovane međužupanijske boćarske lige Slavonije u kojoj igra u Boćarski klub Lipik kojeg je osnovala Zajednica Talijana Lipika.

Piše:
Tomislav Ević

Kako saznajemo od Lionelle Brisinello, predsjednice Zajednice Talijana Lipika, novoosnovanu ligu čini sedam boćarskih klubova Slavonije: BK Doljani iz Orahovice, BK Brlićka 2007 iz Slavonskog Broda, BK Otkos 10 iz Velikih Zdenaca,  BK Brlićka  iz Slavonskog Broda, BK Smrik iz  Golobrdaca i Mala Velika iz Velike.

Svi klubovi, osim lipičkog imaju višegodišnje natjecateljsko iskustvo u raznim boćarskim  ligama.

Trenutno je vodeći igrač lige u preciznom izbijanju boćar Lipika Krešimir Brisinello, a iako su u prva dva kola boćari iz Lipika zabilježili dva poraza to ih ne obeshrabruje jer su se do sada ovim sportom bavili isključivo rekreativno i radi druženja.

Ovaj, za naš grad, novi sportski sadržaj rezultat je gradnje boćarskog terena  s četiri staze koji u potpunosti zadovoljava uvjetima održavanja boćarskih utakmica.

Boćarski teren izgrađen je zahvaljujući upornosti, velikom angažmanu i bezbroj sati volonterskog rada boćara Zajednice Talijana Lipika, Gradu Lipiku koji je ustupio zemljište i pomogao u ishodovanju potrebne dokumentacije, financijskim sredstvima Talijanske Unije u Rijeci i mnogobrojnim donatorima.

Čim epidemiološka situacija dozvoli bit će i  službeno otvorenje kako bi se na dostojanstven način Zajednica Talijana Lipika mogla zahvaliti svima koji su doprinijeli realizaciji ovog važnog projekta kojem slijedi i nastavak, a to je gradnja objekta uz boćalište.“ izjavila je Lionella Brisinello.