LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
SK KUNA / PLANINARSKI DOM OMANOVAC

Na Omanovcu nastupili najbolji streličari Hrvatske

12.09.2020. 14:49 | 705 pregleda | Sport

Planinarski dom Omanovac i predivne prirodne ljepote koje ga okružuju još jednom su bile idealno mjesto za održavanje natjecanja u streličarstvu koje je ove subote održano u organizaciji Streličarskog kluba „Kuna“ iz Pakraca uz Hrvatski streličarski savez i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Piše:
Tomislav Ević

Natjecanje je okupilo ukupno 38 natjecatelja iz 16 streličarskih klubova; SK Croatia Zagreb, SK Dubrava Zagreb, SK 3D Medvednica Zagreb, SK PSK Zagreb 1955, ZGSK Zagreb, SK Brinje, SK Kuna, SK Budinščina, SK Navaho, SK Koros Kutina, Streličari Grofa Jankovića Čačinci, SK 3D Croatia Prezid, SK Sisak, SK Glina, SK Ajkule Rijeka i SK Tigar Rakitje.

Na natjecanju su bile i istaknute figure hrvatskog streličarstva predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl i izbornik 3d reprezentacije Republike Hrvatske Gordan Števinović, natjecanje se provodilo sukladno pravilniku Hrvatskog 3D kupa i WA pravilniku u apsolutnoj kategoriji u muškoj i ženskoj konkurenciji, a stilovi su uključivali Instinktivni luk (IB), Dugi luk (LB), Goli luk (BB), Lovački luk (HU), Složeni luk (CU).

Vremenska prognoza bila je naklonjena streličarima, suho i sunčano vrijeme vladalo je cijeli dan od prijepodneva kada su oko 10 sati prvi natjecatelji krenuli u obilazak staze. Više detalja o samom natjecanju, organizaciji i odzivu dobili smo od predsjednika SK „Kuna“ Zorana Petrovića:

„S obzirom na ovo stanje koje nas je sve zadesilo možemo biti više nego zadovoljni odzivom jer je koncepcija treniranja i svega ostalog narušena svima. Današnje natjecanje boduje se dvojako tj za dva natjecanja na razini Hrvatske; Prvenstvo Hrvatske u 3D disciplini i 2. turnir za Hrvatski 3D Kup. U prvom dijelu dana pucale su se kvalifikacije nakon čega će se iza pauze za ručak na livadi ispred planinarskog doma odigrati finala.

Prilikom kvalifikacija natjecatelji su ispucali po dvije strijele na 24 3D mete. Zone pogodaka na metama boduju se s 5, 8, 10 i 11 bodova, a apsolutni zbroj odlučuje poziciju u kvalifikacijama. U samom finalu natjecatelji pucaju na sveukupno 4 mete s po jednom strijelom po set sistemu tj. na ispadanje.

Do posljednjeg trenutka nismo znali hoće li se natjecanje održati, radi svih epidemioloških mjera ali uspjeli smo. Lokacija je jedna od najatraktivnijih u Hrvatskoj, ovdje su došli neki od najboljih streličara u državi, a vjerujem da će se to odraziti i na krajnjim rezultatima nakon finala.

Mislim da je turnir organiziran na jednom visokom nivou, bez prigovora od strane sudaca i natjecatelja što nam je vrlo važno. Vodili smo računa prije svega o sigurnosti svih natjecatelja, staza nije bila preekstremno postavljena što se kretanja po njoj tiče, tehnički jest bila zahtjevna i prve povratne reakcije koje sam dobio bile su mahom pozitivne.“ priopćio nam je Petrović netom prije postavljanja meta za finale natjecanja.

Rezultate današnjeg streličarskog turnira objavit ćemo po njegovom završetku i službenoj objavi rezultata.

 

FOTOGALERIJA: Streličarski 3D Kup i Prvenstvo RH Omanovcu; subota 12. 9. 2020.