LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
3. Kros u Tvrđavi - pista edition

Lipičanin Vedran Kelemen slavio u Slavonskom Brodu

21.06.2020. 21:40 | 1250 pregleda | Sport

U Slavonskom Brodu 20. lipnja se održao 3. Kros u Tvrđavi - pista edition koji je ove godine održan na Jelas Pisti, umjesto u Tvrđavi u kojoj se trenutno odvijaju radovi. Treće izdanje Krosa u Tvrđavi pred 200-tinjak trkača je stavilo dva izazova. Jedan je izazov bio dug 4 kilometra, a drugi 8 kilometara. U utrci na 4 kilometra, prvi je u ciljnu ravninu stigao Lipičanin Vedran Kelemen, a za medalju zlatnog sjaja mu je trebalo 14:50 minuta.

Piše:
Compas

"Staza je bila dosta zavojita, trava visoko pokošena, a utrku su otežavale bale slame koje je trebalo preskakati, kao i vatrogasci koji su po ionako svježem vremenu rashlađivali i polijevali natjecatelje. Pobijedio sam u utrci na 4 km s vremenom od 14:50 minuta, odnosno 3:42/km.", doznajemo od Vedrana Kelemena, koji je tijekom razgovora za Compas naglasio da je konkurencija bila jaka jer su se natjecali i atletičari Marsonije, Žumberka, kao i vrlo dobri atletičari iz susjedne Bosne i Hercegovine.

"Čak osam trkača trčalo je po zahtjevnim uvjetima ispod 4 minute po kilometru. Ovo je nastavak odličnih rezultata ove godine, jer sam osim ove pobjede osvojio Omanovac zimsku trening ligu, bio treći u Bosanskoj Gradišci s osobnim rekordom na 5 km, zatim drugi na 6. Giro di Kutina, drugi na 5 km na 1. kolu vrlo jake Sisačke nasip lige gdje sam pobijedio nekoliko mlađih atletičara koji trče Prvenstvo Hrvatske pa čak i ovogodišnjeg hrvatskog pobjednika utrke Wings for life, a prije nekoliko dana bio sam i na vrlo teškoj stazi i u vrlo teškim uvjetima treći na brdskoj utrci u Gornjoj Gračenici.", govori nam Vedran te dodaje kako su ovi dobri rezultati, ali prije svega i odlična vremena koja postiže, između ostalog rezultat treniranja u AK Maratonjare Kutina i rada s trenerom Goranom Todorovom s kojim individualno trenira od listopada prošle godine.


PRO PING