LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
MOTO KLUB PAKRAC LIPIK

Prvenstvo Hrvatske na Matkovcu 19. srpnja!

08.06.2020. 10:50 | 1097 pregleda | Sport

Došavši do informacije da su u tijeku pripreme i da je dobivena dozvola za održavanje PH u motokrosu na Matkovcu sljedeći tu informaciju nazvali smo onoga tko bi nam mogao dati informacije iz prve ruke, tajnika MK Pakrac Lipik Marka Stragu.

Piše:
Tomislav Ević

Čuli smo da će se ove godine nesuđeno tradicionalno motocross Prvenstvo Hrvatske na Matkovcu ipak održati za 40-ak dana, tj. 19. srpnja, možete li nam potvrditi tu informaciju?

Utrka definitivno ide, iako još nismo dobili dozvolu za publiku (radi mjera protiv širenja koronavirusa i činjenice da je ovo velik događaj koji okuplja puno ljudi), iako vjerujem da ćemo kroz desetak dana i to definitivno saznati i riješiti pozitivno, nadam se. Iz Saveza su nas, nakon konzultacija sa Središnjim državnim uredom za šport, obavijestili da iako prepreka za održavanje Prvenstva Hrvatske nema, ono se može održati uz uvjet da nema publike. Nadamo se da će situacija uskoro biti takva da će publika moći doći, radimo sve kao da će sve biti u najboljem redu kao i prije.

Od planova za održavanje motocross prvenstva niste znači ni u jednom trenutku odustali, koronavirusu usprkos?

„Utrku smo imali u planu za prvi svibnja i nismo ni u jednom trenutku željeli odustati, međutim koronavirus je došao i blokirao sve. Čim smo dobili zeleno svjetlo za održavanje prvenstva prebacili smo ga na termin Slavonske lige koju smo trebali pokrenuti ove godine, tj. na 19. srpanj, čime smo Slavonsku ligu prebacili za jesen, ipak nam je PH prioritet.

Hoćete li sve stići pripremiti na vrijeme kakvi su uvjeti na stazi?

Stazu održavamo cijelo ovo vrijeme, na jučerašnjem treningu sudjelovalo je petnaestak vozača, staza je pripremljena kao i navodnjavanje i sve je u najboljem redu sa stazom. Poduzeli smo sve potrebne korake što se organizacije prvenstva tiče, pokrenuli smo sve postupke i sve bi trebalo ići po planu.

PH će ove godine uključivati sve kategorije kao i prijašnjih godina?

Tako je, sve kategorije od juniora do veterana će se natjecati ove godine kao i prijašnjih godina.

Jedino je još publika upitna?

Još samo to, iako, nadamo se da ćemo kroz desetak dana znati definitivno hoćemo li imati publiku kao i proteklih godina...

Nadamo se i mi, a i mnogi zaljubljenici u ovaj sport koji godinama pohode stazu na Matkovcu početkom svibnja kada se održava ovaj tradicionalni oktansko akrobatski spektakl.


PRO PING