LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2

Ove subote - 6. lipički Breveto - BRM 200 km LIPIK 2020.

03.06.2020. 08:23 | 1143 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Tako će se šesti po redu lipički Breveto održati već ove subote, 6. lipnja sa startom u 8:00 sati ispred Državne ergele Lipik.

Staza je duga 221 km s oko 2100 visinaca i velikim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama.

Polazi se od Državne ergele Lipik, a nastavlja vožnjom kroz Ulicu Marije Terezije, jednu od najreprezentativnijih lipičkih ulica. Preko Pakraca, Požege, Pleternice i Ruševa biciklisti će doći do 92 km udaljenog Čaglina u kojemu se nakon pružnog prijelaza s desne strane nalazi 1. KT (kontrolna točka) u Caffe baru Zadrugar. Iz Čaglina preko Bekteža i Kutjeva vožnja se nastavlja kroz Park prirode Papuk. Ondje je i jedan od najljepših dijelova Breveta s najozbiljnijim usponom na čijem se vrhu nalazi vidikovac smješten na 622 m/nv s kojeg pogled seže sve do Mađarske. Potom slijedi spust u Orahovicu i 15 km vožnje podravskom magistralom do Mikleuša gdje se skreće lijevo i dolazi do 162 kilometra udaljenog Voćina i 2. KT u Caffe baru Centar koji se nalazi s lijeve strane. Odande se trasa nastavlja Parkom prirode Papuk preko vrha Djedovica smještenog na 531 m/nv do Kamenske i Pakraca te završava u Restoranu Ergela gdje sve sudionike očekuje ručak koji je uključen u cijenu startnine.

Breveto je vremenski ograničen na 13:30h pa će se sudionike na cilju čekati do 21:30h.

Organizatori napominju kako je uz tehnički ispravan bicikl obavezna kaciga, reflektirajući prsluk te prednje i stražnje svijetlo u slučaju vožnje po mraku ili u uvjetima slabe vidljivosti. Uz to se preporučuje priručni alat, pumpa, pribor za krpanje guma ili rezervna zračnica.

Prijava

Informacije

  • Plan puta BRM 200 km Lipik 2020
  • Karta BRM 200 km Lipik 2020
  • gpx datoteke BRM 200 km Lipik 2020
  • Na startu, prilikom registracije svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i breveto karton, a treba potpisati i Izjavu

PRO PING