LIPIK test
delfin3
Hotel Pakrac 365
TREĆI VAL POPUŠTANJA COVID-19 MJERA

Dozvoljen rad teretanama, fitness-centrima i sportsko-rekreacijskim centrima

13.05.2020. 14:55 | 933 pregleda | Sport

Od danas (13. svibanj) su na snazi nova popuštanja mjera propisanih radi pandemije koronavirusa tj. izvan snage su stavljene mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite kojima je zabranjen rad teretanama, fitness-centrima i sportsko-rekreacijskim centrima, a podignuta je i ograničenje broja osoba koje se mogu istovremeno okupljati na jednom mjestu s prijašnjih 10 na trenutno 40 osoba.

Piše:
Tomislav Ević

Uz raniju odluku o dozvoljavanju održavanja sportskih treninga koja je stupila na snagu 11. svibnja, sportski klubovi s područja Lipika i Pakraca ponovo mogu započeti s treninzima uz određena ograničenja i „preporuke“ propisane od strane Stožera iako su im je ovogodišnje sezone praktički otkazane radi nemogućnosti predviđanja kako će se odvijati okolnosti vezane za pandemiju.

Za vrijeme trajanja mjera propisanih od strane Stožera, iako se fitness nije mogao održavati radi ograničenja broja osoba istovremeno prisutnih na istom mjestu, načina za rekreaciju ipak je bilo i to na isti način kao što funkcionira i udaljena nastava- digitalnim kanalima! Fitness koji se prije dolaska koronavirusa održavao u pakračkoj sportskoj dvorani preseljen je na društvene mreže; trener je u isto vrijeme i u iste dane pomoću Facebook live streama besplatno vodio treninge jer, gdje ima volje, ima i načina, ali uskoro bi se i to trebalo vratiti u normalu.

Pakračka teretana tj. Rekreacijski centar Pakrac danas je počeo s radom nakon duge pauze koja je trajala od 19. ožujka.

Oni koji se još groze zaraze i boravka u zatvorenim prostorima, a nisu alergični na prirodu koja trenutno buja i posvuda ispušta svoj genetski materijal, mogu se koristiti teretanama na otvorenom koje se nalaze kod jezera Raminac u Lipiku i kod nogometnog stadiona NK Hajduk u Pakracu.  

foto: Rekreacijski centar Pakrac


PRO PING