Delfin
Delfin
Radio Daruvar 2
Nogometni Klub POLJANA

Mališani iz Poljane sve više treniraju nogomet

09.12.2019. 11:45 | 934 pregleda | Sport

Nakon što je proljetos na inicijativu Mjesnog odbora ponovno pokrenut rad Nogometnog kluba Poljana, proteklog tjedna posjetili smo Društveni dom u Poljani gdje smo se ugodno iznenadili vidjevši brojne mališane kako aktivno treniraju nogomet pod budnim vodstvom trenera Korice.

Piše:
Matija Kulhavi

Radi se o školi nogometa koju vodi Damir Korica iz Kutine, inače trener s dvadesetogodišnjim iskustvom koji je iskazao interes za treniranje mladih u Poljani jer među njima ima talentirane djece s kojom dosad nije imao tko raditi. Tako u poljanskoj školi nogometa tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom trenira tridesetak mališana u tri mješovite uzrasne skupine (kategorije) – vrtićarci, limači i pioniri.

Kako doznajemo od trenera Korice, još nemaju dovoljan broj djece samo za jednu kategoriju kako bi se priključili ligi Požeško-slavonske županije. Stoga je u dogovoru s predsjednikom kluba Milovanom Spasojevićem i izvršnim odborom odlučeno kako će zasad samo raditi treninge i odlaziti na turnire. Jedan takav turnir je održan proteklog vikenda u Popovači gdje su limači nogometnu utakmicu protiv svojih vršnjaka iz Gornje Gračenice odigrali s rezultatom 2:2, dok su pioniri izgubili s 2:3 od ekipe iz Gornje Gračenice.

Klince je u pratnji predsjednika Mjesnog odbora Poljana Vlade Stakora posjetio i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji nije krio zadovoljstvo viđenim interesom koji postoji za rad kluba u formi škole nogometa, uzevši u obzir i to da u Poljani postoji sva potrebna infrastruktura, poput terena, građevine sa svlačionicama i skladištem za opremu i mehanizaciju za održavanje terena. Ovom je prilikom gradonačelnik istaknuo kako je ovakav način rada izvrstan za mlade stanovnike Poljane jer im pruža mogućnost da razvijaju sportski duh u okviru škole nogometa, a sve je to kvalitetna predispozicija za sudjelovanje u natjecanjima i turnirima. Gradonačelnik je naglasio i to da Grad Lipik pruža i pružit će svu potrebnu potporu radu ovog poljanskog kluba.