Delfin
Delfin
Bazeni Lipik
S RUKOMETNIH TERENA

Rukometaši LiPe teško porazili Davor

08.12.2019. 21:08 | 585 pregleda | Sport

Rukometaši LiPe nastavljaju s više nego uvjerljivim igrama na domaćem parketu. U 12. kolu su teško porazili Davor s velikih 43:15 (22:7).

Piše:
Compas

Rezultat utakmice dovoljno govori o tome što se sinoć odigravalo u pakračkoj dvorani. Rukometaši LiPe su od prve minute zagospodarili terenom te dali doznanja malobrojnim gostima iz Davora da ne mogu očekivati ništa više od teškog poraza. Do rezultata 5:4 je bilo koliko toliko neizvjesno, ali to je bilo je sve od gostiju. Na terenu je postojala samo jedna momčad. Prednost se povećavala iz minute u minutu, a svi igrači su kvalitetno podijelili minutažu. Na kraju prvog poluvremena, semafor je pokazivao 22:7.

Drugo poluvrijeme je bilo preslika prvog. Mnoštvo golova je postignuto iz kontre i polukontre, što je proizašlo iz kvalitetne obrane. Na kraju, publika je svjedočila najuvjerljivijoj pobjedi ove sezone. Krajnji rezultat je bio 43:15.

No ono što valja istaknuti je da su se svi igrači upisali u strijelce što dovoljno govori o širini koju LiPa posjeduje. Najefikasniji je bio Andrija Krucki s 8 postignutih golova, dok je 6 postigao njegov brat Tito Krucki. Po 5 pogodaka su postigli Giuliano Bartoluzzi te Ivan Friš, 4 pogotka su djelo Mariela Klašnje. Tri pogotka su postigla krila Roko Major i Ivan Macura, a Dino Josipović, Matija Šimić i Domagoj Vonić su u pobjedu ugradili 2 pogotka. Po jednom su se u strijelce upisali Matej Tepurić, Petar Sommer te David Antonić. Obol pobjedi dali su i odlični vratari Tomislav Kešćec, Dominik Jančik te Mislav Vujatović.

Ovom pobjedom LiPa ostaje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, a u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone će put Orahovice gdje ih čeka neugodno gostovanje kod istoimenog protivnika koji se nalazi samo mjesto ispod naših rukometaša.

VIKEND MLADIH RUKOMETAŠA

U Požegi je održan 7. krug 1. HRLDA Istok u kojem su naši Dječaci „A“ imali vrlo težak zadatak igrajući protiv renomiranih protivnika RK Osijek i RK Nexe. Upisali su dva poraza, ali da je bilo malo više sreće, bodovi su mogli otići i na stranu naših dječaka.

  • RK LiPa – RK Osijek 18:21 (9:8)
  • RK LiPa – RK Nexe 19:25 (13:10)