LIPIK test
LIPIK test
Medianno
RUKOMETAŠI LiPe POČELI S PRIPREMAMA

Ovosezonska ambicija je vrh 3. HRL

03.09.2019. 12:05 | 534 pregleda | Sport

Rukometaši LiPe započeli su 16. kolovoza s pripremama za predstojeću sezonu u 3. hrvatskoj rukometnoj ligi, a prema riječima Marija Lopara, predsjednika kluba, ove sezone ambicije su visoke - borba za sam vrh 3. HRL istok.

Piše:
Sezame.pr

"Mislim da igračku kvalitetu imamo posebno što se ovog ljeta bitno pojačali. Vraća nam se u kadar Alen Smiljčić koji se vraća iz Danske. On je ranijim igrama pokazao da je vjerojatno najbolji igrač ove ekipe i samim time je veliko pojačanje. Osim njega u klub nam dolaze i dva dojučerašnja igrača kutinske Moslavine, Ivan Friš i Mariel Klašnja, a lista pojačanja još nije zaključena i moguće je da ćemo ekipu pojačati s još ponekim kvalitetnim rukometašem. S druge strane nitko iz kluba nije otišao pa trener Pipal na raspolaganju ima vrlo dobru ekipu. Osim što u sportskom smislu želimo biti prvi i osvojiti ligu, bilo bi važno ući u viši rang i iz financijskih razloga jer, iako to zvuči neobično, 2. liga je jeftinija od 3. zbog manjeg broja klubova i bližih putovanja" pojašnjava predsjednik Lopar.

Rukometaši treniraju jednom do dva puta dnevno, a do sada su odigrali pet prijateljskih utakmice. U Požegi su protiv istoimenog domaćina poraženi rezultatom 26:38, a u uzvratu u Pakracu koji je odigran 28. kolovoza također su poraženi rezultatom 24:35. Na pripremnom turniru koji je u Pakracu odigran 25.8. upisali su tri poraza i to od veterana Novske (22:23), drugoligaša Siska (26:42) te Daruvara (27:30). Do početka prvenstva rukometaši LiPe će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica.

Početak prvenstva u 3. HRL istok najavljen je za vikend 21./22. rujna, a plenum klubova će biti održan početkom rujna pa će se tada znati raspored utakmica i točan broj klubova.