Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
220 KILOMETARA PO SLAVONIJI

Startao 5. lipički breveto!

08.06.2019. 09:45 | 554 pregleda | Sport

Startom ispred Doma hrvatskih veterana u Lipiku točno u 8 sati počeo je 5. lipički breveto! Od četrdesetak prijavljenih natjecatelja na startu je na ovu dugu utrku izdržljivosti krenulo njih 34, a na samom početku sreću i dobru utrku poželio im je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Piše:
Tomislav Ević


Organizator 5. lipičkog breveta je Biciklistički klub Titan, voditelj organizacije je Tomislav Nuić uz pokroviteljstvo Grada Lipika i pomoć Turističke zajednice grada Lipika. Ove godine breveto ukupne duljine od 220 kilometara kretat će se prema Požegi, preko Pleternice, Ruševa, Čaglina, Kutjeva, Orahovice, Voćina i Kamenske i prema Pakracu i Lipiku. Cilj je izvesti zadanu rutu u vremenu do 13.5 sati, a natjecatelje će se na polaznoj točki čekati do 21:30.

Staza je duga 219,9 km s oko 2190 visinaca i većim dijelom prolazi Parkom prirode Papuk, a vozi se slabo prometnim i iznimno kvalitetnim prometnicama. Prva kontrolna točka je u 90 km udaljenom Čaglinu u Caffebar i pečenjarnici ‘ZADRUGAR’, a druga na 163. km udaljenom Voćinu, Caffe baru ‘CENTAR’, od koje do Lipika ostaje još 57 km.

Po završenom brevetu, sve sudionike očekuje ručak u restoranu „Vrata Slavonije“ koji je uključen u cijenu startnine, te tuširanje i kupanje u termomineralnoj vodi temperature 33-34°C trajanja 1 sat u Toplicama Lipik.