banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
MOTO KLUB PAKRAC LIPIK

Sjajna postignuća mladih vozača

26.11.2018. 20:56 | 597 pregleda | Sport

U Malinu kraj Oriovca u subotu 24. studenoga održana je svečana dodjela nagrada po završetku motocross i supercross sezone. Nagrade su dodijeljene u kategorijama vozača, timova i klubova.

Piše:
Compas

Naš klub je imao dva vozača na postolju i na to smo iznimno ponosni, prvenstveno jer je riječ o našim najmlađim članovima. Naši vozači Noa Polenus i Stefan Lenče našli su se u društvu najboljih vozača protekle sezone, Noa u motocrossu, a Stefan u supercrossu.“, doznajemo od Marka Strage, tajnika MK Pakrac Lipik.

Noa Polenus u motocrossu se popeo na treću stepenicu u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u konkurenciji 7 vozača, prikupivši pritom izvrsnih 255 bodova. Stefan Lenče se nalazio odmah iza svog klupskog vozača, svega nekoliko bodova. Skupio je izvrsnih 226 bodova, a ako se uzme u obzir činjenica da je bio ozlijeđen sredinom sezone, rezultat je izvrstan.

U supercrossu je MK Pakrac Lipik na podiju također imao predstavnika među najboljim i nagrađenim vozačima. Stefan Lenče je bio ukupno treći u poretku 6 vozača što je izvrstan rezultat. Stefan je marljivo skupljao bodove kroz sezonu za sebe, ali i za klub te je MK Pakrac Lipik 9. u ukupnom poretku klubova u supercrossu.

Ipak, treba napomenuti da je Stefanu na dodjeli nagrada učinjena nepravda. Naime, uz odličnu organizaciju domaćina, Hrvatski motociklistički savez ipak je imao veliki propust u protokolu te Stefan nažalost nije primio svoju nagradu. S obzirom na to je bio nazočan na dodjeli nagrada, naravno da je razočaran što baš on nije dobio svoju nagradu. Iz Saveza su se ispričali te će Stefan biti naknadno pozvan na Noć prvaka gdje će primiti svoje priznanje.

Naši najmlađi vozači učinili su nas ponosnima te su nam dali dodatan poticaj da motocross u ovom kraju živi i dalje.“, govori nam Marko Straga te dodaje da su u juniori marljivo za klub prikupljali bodove te su u ukupnom poretku 12 klubova, završili na i više nego izvrsnom 4. mjestu.

Ostali vozači su također bili marljivi tijekom sezone te su ostvarili sljedeće rezultate:

Matija Tessari (klasa MX2), u konkurenciji 16 vozača zauzeo je solidno 13. mjesto. Matija je imao nekoliko poteškoća tijekom sezone te je nastupao kad god je mogao tako da je rezultat realan.

Luka Papak (klasa MX2), također u konkurenciji 16 vozača osvojio je izvrsno 7. mjesto. Luka je marljivo vozio utrku za utrkom te mu je forma bila konstantna pa je i rezultat samim time odličan.

Luka i Matija su za klub sakupili 307 bodova i zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 14 klubova.

Josip Tessari (klasa B-250), u konkurenciji 18 vozača zauzeo je izvrsno 8. mjesto. Josip je kroz sezonu imao peh za pehom te je imao dosta poteškoća s motociklom stoga je ovaj rezultat odličan.

Robert Jurčević (klasa B-250), u konkurenciji 18 vozača zauzeo je također izvrsno 12. mjesto.

Za klub su Josip i Robert sakupili 170 bodova te zauzeli 10. mjesto u konkurenciji 14 klubova.

MK Pakrac Lipik je, od svih 14 natjecateljskih klubova, jedini dobio nagradu za očuvanje okoliša na razini Prvenstva Hrvatske, što nije mala stvar. „Ova nagrada nam daje poticaj da u sljedećim godinama budemo još više ekološki osviješteni i svojim primjerom potičemo druge klubove u tome.“, poručuju iz Kluba.

Sezona je završena, rezultati su se zbrojili a MK Pakrac Lipik ima i više nego velike razloge za slavlje.

Vozače očekuje zimska stanka, a dečki su već marljivo počeli pripremati svoje motocikle za sljedeću sezonu.

MK Pakrac Lipik je također počeo s pripremama pa su se počele ispunjavati obveze oko rezervacije datuma za sljedeću godinu, kako bi dobili što pogodniji datum.