banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
S rukometnih terena

Rukometaši poraženi u Vinkovcima; mlade rukometašice nastupile u Dardi i Đakovu

09.10.2018. 09:08 | 740 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Unutar 3. kola 3. HRL istok ekipa našeg lokalnog rukometnog kluba LiPa poražena je u Vinkovcima od tamošnjeg MRK Frankopan rezultatom 38:35.

Premda rezultat sugerira drugačije, utakmica je od samog početka išla u jednom smjeru – prema sigurnoj pobjedi domaćina. Seniori RK LiPa na put su otišli bez dvojice igrača (Kešćec i Smiljčić) koja su do sada, tijekom prva dva kola bili među najboljima, a uzevši u obzir to što u sastavu nije bilo ni dvojice najiskusnijih (Hlapović i Lopar), bilo je očekivano da je pred njima teška utakmica.

Prema riječima trenera Vladimira Pipala mladost sastava nikako ne može biti izgovor što se u utakmicu  ušlo jako loše, naročito u obrambenom dijelu, što potvrđuje i gotovo nestvarnih 25 primljenih golova tijekom pola sata. U drugom dijelu utakmice razlika je samo rasla, a do posljednje  trećine susreta naši su igrači počeli igrati malo agresivnije, tako da je utakmica završila s prihvatljivim porazom od 3 razlike.

„S ovom utakmicom postali smo svjesni da samo kompletni i s maksimalnim pristupom spadamo u gornji dio lige, no ipak će glavni teret ove sezone morati nositi naši mladi momci, koji također moraju postati svjesni da samo velikim naporom i zajedništvom možemo biti konkurentni ostalim sastavima, napose na gostovanjima.“, rekao je trener Pipal.

Za LiPu su igrali: Bartoluzzi (1), A. Krucki (3), Z. Krucki (2), Macura (8), Major (2), Papušek, Paragi, Sadilek (2), Sommer (3), Šimić (4), Vonić (9), Zerdin (1).

U sljedećem kolu koje će se odigrati u subotu 13. listopada u Pakracu momčadi RK LiPa protivnik će biti RK Mladost.

 

Rukometašice očekivano poražene s obzirom na snagu protivničkih ekipa

U sklopu drugog i trećeg kola 1. HRL sjever rukometašice ŽRK Lipik – ŠR LiPa igrale su protiv Darde i Đakova te su očekivano poražene s obzirom na snagu protivničkih ekipa. U utakmici s Đakovom rezultat je bio 21:12, dok je utakmica s Dardom završila s 22:12. Iako rezultat to ne sugerira, naše mlade rukometašice tijekom susreta s favoriziranom ekipom Darde odlično su igrale veći dio utakmice, a treba istaknuti i to da su nastupile bez dvije značajne igračice s kojima bi utakmica zasigurno bila zanimljivija. Svakako treba napomenuti da se ovog vikenda istaknula mlada rukometašica  Madžarević koja je postigla 15 golova u dvije utakmice.

Sljedeća dva kola igrat će se u Lipiku 18. studenog kad nam u goste dolaze RK Bjelovar i RK Podravka, a vremenska praznina bit će popunjena prijateljskim susretima.