banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
UDRUGA SLIJEPIH PAKRAC-LIPIK

Tradicionalni 8. turnir u elektronskom pikadu za slijepe

06.10.2018. 18:08 | 753 pregleda | Sport

Tradicionalnim osmim po redu turniru u elektronskom pikadu za slijepe nastavljaju se manifestacije koje se održavaju povodom Dana Grada Lipika i njegovog zaštitnika Sv. Franje Asiškog.

Piše:
Tomislav Ević

Turnir je u prijepodnevnim satima današnjeg dana održan u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipik, a otvorili su ga predsjednik Udruge slijepih Pakrac-Lipik Stanko Kovačić i zamjenik gradonačelnika Lipika Slobodan Katunar. Poželjeli su dobrodošlicu svim sudionicima turnira u Grad Lipik, grad heroj koji je pretrpio ogromna razaranja od kojih se brzo oporavlja, grad mnogih brendova i turbulentne povijesti.

Dogradonačelnik je izrazio iznimno zadovoljstvo što mogu podržati rad udruge kroz pomoć u organizaciji ovog natjecanja, rekavši da je i sam imao priliku okušati se u pikadu s povezom na očima i uvidjeti koliko je to teško i koliko je vještine i spretnosti potrebno da bi se uz taj invaliditet pogodila meta. Čestitao im je na tom trudu i entuzijazmu, a i sam se okušao u gađanju mete.

U ime Udruge slijepih Istarske županije, njen predsjednik Zlatko Kuftić i gosti iz Pule darovali su skroman poklon domaćinu turnira kao znak zahvalnosti i zadovoljstva radi zajedničke suradnje i druženja.

Na turniru su pojedinačno i ekipno uz domaćine sudjelovali i gosti iz Daruvara, Požege, Bjelovara, Pule i Gradiške (BiH).

REZULTATI TURNIRA

Ekipno:
1. Udruga slijepih Istarske županije Pula
2. Udruga slijepih Daruvar
3. Udruga slijepih Bjelovar
 
Slijepi: 
1. Čižmešija Željko (Pula)
2. Damir Bokun (Daruvar)
3. Stanko Kovačić (Pakrac - Lipik)
 
Slabovidni: 
1. Močenić Zlatko (Pula)
2. Darko Novak (Bjelovar)
3. Rahman Halilović (Gradiška)