banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
S rukometnih terena

Poziv zainteresiranim djevojkama da se priključe ŽRK Lipik

02.10.2018. 13:50 | 743 pregleda | Sport

Piše:
Compas

ŽRK Lipik je ove godine odlučio logističke snage usmjeriti na rad s mlađim dobnim skupinama, kroz suradnju sa školom rukometa RK LiPa. Prijavili su kadetski sastav u natjecanje u sklopu 1. HRL kadetske lige Sjever. U 1. HRL ligi takmičit će se šesnaest klubova, a iz Kluba nam govore kako protivnici poput Koprivnice, Osijeka, Čakovca, Darde i Bjelovara garantiraju dobre utakmice, ali i razvoj mladih igračica. Od svih selekcija koje će se ove godine takmičiti najmanje brojna je upravo kadetska ekipa, no ovaj sastav posjeduje i kvalitetu za ravnopravne utakmice protiv renomiranijih protivnica. Za kadetski sastav ove će godine nastupiti: Ostrman, Jurjević, Madžarević, Hihlik D., Hihlik P.,, Lepka, Čelec, Šubert i Ljevaković uz pomoć mlađih igračica pa u Klubu ne sumnjaju da ih očekuju više nego solidni rezultati.

Poziv zainteresiranim djevojkama da se priključe ŽRK Lipik

Ipak, ovim putem se pozivaju djevojke koje su zainteresirane za bavljenje rukometom, za redovite treninge, kao i za putovanja od Osijeka do Čakovca da se slobodno odazovu i uključe u rad kadetskog sastava. Zajedno s kadetkinjama trenirat će i donedavne seniorke, koje će svojim iskustvom pridonijeti razvoju mladih igračica te će povremeno odigravati prijateljske utakmice s obližnjim klubovima.

U ponedjeljak 1. listopada su kadetkinje odigrale prvo kolo u Daruvaru gdje su pobijedile istoimenog domaćina rezultatom 17:12. Ovaj vikend pred njima je drugo i treće kolo u kojem opet gostuju u Daruvaru te se susreću s Dardom i Đakovom.

U ostatku škole rukometa trenira četrdesetak djevojčica. Generacija djevojčica rođenih 2008. i mlađe prijavljene su u međužupanijsku ligu te im liga počinje za 14 dana, dok će one najmlađe nastupiti u mini-rukometnoj ligi. Demonstraciju mini rukometa, publika je mogla vidjeti prošle subote u poluvremenu muške seniorske utakmice.

Rad svih selekcija vrši se kroz trenerski kadar RK LiPa, koji vode profesori rukometa Anđelko Lucić i Vladimir Pipal, uz asistenciju budućih trenera rukometa Ivana Macure i Maria Lopara.

Zainteresirane djevojčice koje se žele uključiti u rad kluba informacije o terminu treninga mogu dobiti u Gradu Lipiku kod Renata Marinić, Osnovnoj školi Lipik kod Svena Zerdina, Osnovnoj školi Pakrac kod Krešimira Hihlika ili na mobitel 099/661-5003.