banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
RK LIPA

Nakon uspješne utakmice održali izvanrednu skupštinu RK LiPa

01.10.2018. 09:43 | 882 pregleda | Sport

Piše:
Compas

U sklopu 2. kola 3. HRL Istok naši dečki iz RK LiPa u petak 29. rujna u pakračkoj sportskoj dvorani rezultatom 44-27 pobijedili su ekipu RK Mikanovci. Premda rezultat to neće sugerirati, brojni ljubitelji rukometa mogli su vidjeti itekako zanimljivu utakmicu na kojoj se do kraja prvog poluvremena igralo gol za gol, što sugerira i rezultat 17-16, 3 minute prije kraja prvog poluvremena. No tada je LiPa s četiri uspješne obrane i kontre ipak na poluvrijeme otišla sa značajnijom prednošću 21-16.

Borbeni gosti su se na istoj razlici održavali do sredine drugog poluvremena, kad je proradio domaći vratar Keščec i kad je do izražaja došla ipak duža klupa domaćina. Naši su momci agresivnom obranom i odličnim kontranapadom uspjeli slomiti goste, dok je posljednjih desetak minuta utakmica ipak zamrla te se razlika samo povećavala. Nakon dugo vremena mogao se vidjeti dobar rukomet, s pregršt lijepih poteza, golova i obrane, rekao nam je Dean Nagy iz RK LiPa.

S ove utakmice svakako treba istaknuti učinak onih najmlađih: Domagoj Vonić (2001. godište) i Matija Šimić (2000. godište)

Za LiPu su nastupili:
Golmani: Keščec i Papušek
Igrači: Sadilek 2, A. Krucki 7, Bartoluzzi 5, Sommer 4, Šimić 6, Macura 5, Hlapović, Lopar, Major, Z. Krucki 1, Paragi 1, Zerdin 2, Smiljčić 6, Vonić 7.

Izvanredna skupština RK LiPa

Nakon utakmice u opuštenom je tonu održana i izvanredna skupština RK LiPa na kojoj su izvješće o radu iznijeli treneri svih selekcija s posebnim naglaskom da je u Klubu aktivno više od 100 članova koji su mlađi od 18 godina. Tijekom skupštine je također prezentirano i usvojeno financijsko izvješće za 2017. godinu. Zbog sve većeg broja ekipa i takmičenja donesena je odluka da se uprava formira isključivo od ljudi koji "rade rukomet" na dnevnoj bazi, kako bi se sve odluke mogle donositi u hodu i pravovremeno. Članovi skupštine su upoznati s odlukom kako će već od ove sezone djevojčice rođene 2004. i mlađe popuniti redove ŽRK Lipik te će u budućnosti, sve curice koje izlaze iz mini-rukometa u veliki rukomet, biti članice zajedničke škole rukometa ŽRK Lipik - ŠR LiPa.

Krešimir Hihlik je ponovno izabran za predsjednika RK LiPa, dok će predsjednik Nadzornog odbora biti Siniša Karačić. Posebni naglasak je bio na stanju financija koje nije sjajno, stoga su članovi upoznati s izrazito teškom jeseni koja je pred rukometnim klubom. Predstavnik Grada Lipika u Upravnom odboru bit će Renato Marinić, dok su rad kluba pozdravili Marijan Širac, zamjenik pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević i tajnik SZGP Denis Relota.

Jedna pobjeda i jedan poraz

U 1. HRL DA Istok dječaci rođeni 2006 i mlađi odigrali su u nedjelju 30. rujna dvije utakmice. U jednoj su pobijedili, dok su u drugoj nažalost izgubili.
1. kolo RK LiPa - RK Viro Virovitica 1 (9:14)
2. RK Viro Virovitica 2 - RK LiPa (6:16)
Za RK LiPa su nastupili: Benčić, Stokić, Lapaš, Ristić, Hrešić, Nagy, Karačić, Frajfogel, Lucić, Šimić, Sotonica, Žužinjak, Nuić, Andričević, Bruneta, Brtan.