Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
PREGLED SEZONE MLAĐIH UZRASTA NK LIPIK 1925  

Početnici i kadeti uvjerljivi, ostali u skladu s očekivanjima

03.07.2024. 08:56 | 528 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

U svibnju je završena zahtjevna, ali uspješna nogometna sezona mlađih uzrasnih kategorija NK Lipik 1925, koja je obuhvatila natjecanja diljem Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kroz razgovore s trenerima podmlatka, analizirali smo rezultate koji su opravdali očekivanja struke, dok su pojedini uzrasti ostvarili značajna individualna postignuća. 

SREĆKO KNOK: Početnici (U9) peti u 1. Županijskoj ligi BBŽ Sjever

Najmlađa natjecateljska kategorija lipičkog ligaša su početnici U9 Srećka Knoka. Oni su sezonu 1. ŽNL BBŽ U9 Sjever okončali na 5. mjestu u konkurenciji sedam sastava s bjelovarske strane. Uz tri pobjede, sezonu su završili s dva remija i sedam poraza te ukupno 11 osvojenih bodova. Više o sezoni doznali smo do trenera Knoka.

Opis nije dostupan.

„Nakon smjene generacije i jesenskog zagrijavanja, gdje smo u šest utakmica osvojili samo bod, zima i proljeće su ipak donijeli malo radosti. U Lipiku u dvorani uspjeli smo osvojiti i srebrnu medalju, što je bio dobar poticaj za proljetni dio prvenstva gdje smo ostvarili tri pobjede, remi i dva poraza. Uglavnom sam zadovoljan s obzirom na to da je bilo dosta bolesnih (gripe, kozice itd.) zbog čega je izostao veći odaziv na treninge. Hvala djeci i roditeljima. Sad nam slijedi par turnira i onda na zasluženi odmor“.

Opis nije dostupan.

Za U9 su igrali: Anai Leovac, Luka Adžijević, Lovro Ivanović, Julijan Blažević, Andrej Rađenović, Lovro Šubert, Ivan Bogdan, Jan Stjepanović, Matej Ribarić, Aleksandar Pavić, Nikola Pavić, Vid Ereiz, Karlo Bartoniček, Nemanja Pavić, Emanuel Takač i Lukas Jozipović.

MIROSLAV LEOVAC: Talentirani početnici blistali u Županijskoj ligi

U prvenstvu ŽNL PŽ početnici Miroslava Leovca osvojili su 2. mjesto u konkurenciji 13 sastava. Ovaj rezultat ujedno predstavlja i najbolji ovosezonski doseg podmlatka NK Lipika 1925. Prema riječima trenera Leovca, u odličnoj sezoni ostvareno je čak 20 pobjeda uz jedan neriješen rezultat te tri poraza. Ono što vrijedi istaknuti jest da su mladi Lipičani tijekom sezone postigli čak 147 pogodaka, u prosjeku više od šest po utakmici, što dovoljno govori ovogodišnjoj dominaciji. Od toga, čak 110 golova postigli su Luka Husko i Roko Takač (po 42) te Ivano Cesarec (26).

Opis nije dostupan.

Za početnike su igrali: Luka Husko, Ivano Cesarec, Flavio Zandona, Proko Pavić, Roko Takač, Šimun Bakarić, Anai Leovac, Luka Birešić, Borna Pušćenik, Lovro Ivanović, Matija Majstorović, Dea Jelenčić. Ostali koji su sudjelovali u utakmicama su Leo Grgić, Dorian Jurki, Luka Žili, David Peić, Matej Straganac, Marijan Martinović, Gabrijel Bogdan, Damjan Prodanović, Ognjen Kovačić, Rafael Ristić, Mato Cah i Lovro Blažević.

SAŠA VUKMANOVIĆ I DRAŽEN BAHNIK: Mlađi pioniri 7. u Županijskoj ligi PSŽ

Mlađi pioniri pod vodstvom Saše Vukmanovića i Dražena Bahnika igrali su Županijsku ligu PŽ. Više o svemu doznali smo od trenera Vukmanovića:

„Na trenutnom popisu igrača koji su sudjelovali na ovosezonskim natjecanjima je 25 igrača od kojih trećina vrlo rijetko ili uopće ne sudjeluju na treninzima i na utakmicama, ali pretpostavljam da je to i zbog nekih objektivnih razloga kao što su škola te neke druge izvanškolske aktivnosti te razne druge obaveze i životne okolnosti. Drugu polusezonu se iskristaliziralo stanje te se na treninzima i utakmicama redovito pojavljivalo 19 igrača. Na kraju sezone smo završili na 7. mjestu od dvanaest ekipa. Imamo jedanaest pobjeda, tri remija i osam poraza uz gol razliku 72:37.”

Najbolji strijelci sastava su: Fran Salvador – 13 pogodaka, Petar Bakarić – 9 pogodaka, Jan Čolić i Lionel Kiš – 8 pogodaka, Filip Nikić – 6 pogodaka, te dalje Neo Bahnik i Mihael Vukmanović s 3 pogotka, Ivano Čokrlić, Gabriel Janjić, Patrik Kovačić, Patrik Majdandžić, Noa Polenus i Leo Turij s 2.

„Ne bih nikoga posebno izdvajao, jer ekipa igra skladno, ali čim jedna karika nedostaje rezultati izostaju. Nažalost, rijetko smo kompletni, a ponekad nam se dogodi da nam nedostaje čak pola početnog sastava. Moram napomenuti da su neka djeca tek ove godine počela igrati nogomet pa se od njih ne može niti očekivati trenutni napredak, ali kod svakog djeteta on je vidljiv, a to se odražava na igru cijele ekipe. Lijepo je gledati utakmice kad djeca daju sve od sebe kako bi razveselili klub, svoje roditelje, gledatelje, nas trenere, a na kraju i sebe. Puno im hvala na trudu i što su s nama, jer oni su budućnost ovog kluba“, zaključio je Vukmanović.

Opis nije dostupan.

Sezonu su igrali: Viktor Blažević, Neo Bahnik, Leo Turij, Kerim Sivro, Matej Bešlić, Fran Salvador, Mihael Vukmanović, Lionel Ivan Kiš, Petar Bakarić, Jan Čolić, Luka Husko, Mislav Grdić, Filip Nikić, Ivano Čokrlić, Željko Stanković, Fran Leovac, Gabriel Janjić, Bruno Latinski, Noa Polenus, Ivan Tepeš, Dino Kosi, Teo Živanović, Patrik Majdandžić, Patrik Kovačić, Ivano Marošević, Mateo Marošević, David Pušćenik i Ivan Tutić.

OGNJEN KAFKA: Sedmo mjesto starijih pionira je trenutna realnost

Sastav Ognjena Kafke natjecao se u Županijskoj ligi PSŽ te su u konkurenciji 11 sastava osvojili 7. mjesto uz osam pobjeda, remi i jedanaest poraza. Postigli su 54, a primili 46 golova.

„Ekipu sam preuzeo u polusezoni i s obzirom na postojeći kadar ostvareni rezultat je u ovom trenutku realan. Prostora za napredak svakako ima, ali da bi on bio vidljiv trebat će više rada i bolji odaziv na treninge nego što je to bio slučaj u posljednje vrijeme“, kratko je prokomentirao sezonu trener starijih pionira.   

Kroz natjecateljsku godinu nastupe su ubilježili: Josip Horvat, Matej Malbašić, Karlo Šubert, Antonio Cesar, Damjan Ciganović, Aleksandar Debeljak, Ivan Dujić, Danijel Ereš, Toni Hrustić, Ljudevit Kelemović, Jure Kozić, Filip Louč, Luka Major, Kristian Matijević, Lukas Melić, Fabian Pranjić, Habib Khan Salamankhail, Luka Salvador, Aleksandar Sašić, Ognjen Stanković, Roko Strmota, i Dario Tomić.

DAVOR BAHNIK: Odaziv odličan – zabavljamo se, igramo i družimo!

O radu pred natjecateljske kategorije, tzv. igraonice, izvijestio je trener Davor Bahnik.

„Treniramo cijelu sezonu, dok vrijeme dopusti vani smo s djecom, a kad zahladi imamo termine u dvorani. Godišnje odigramo nekoliko utakmica protiv vršnjaka iz susjednog Pakraca. Djeci je to doživljaj i naravno, susret s prvim utakmicama i natjecateljskim izazovima. Odaziv djece na igraonicu je odličan, što smatram potvrdom ispravnosti našeg zajedničkog rada. Najvažnije od svega je da se zabavimo, družimo i motorički razvijamo“, prokomentirao je Bahnik.

Opis nije dostupan.

Igraonicu u ovom trenutku polaze: Arsen Šimić, Matija Vončina, Leo Vončina, Gabrijela Zrno, Andrija Križan, Emanuel Takač, Pavel Takač, Lukas Jozipović, Mateo Salvador, Stipe Šokić, Fran Briševac, David Radak, Karlo Potnar, Mihael Malbašić, Filip Sigeti, Niko Husko, Nemanja Pavičić, Teo Mance, Karlo Bartoniček, Tin Matijašević.

IVOR PODUNAVAC: Kadeti Lipika i Pakraca pokazali kvalitetu

Podsjetit ćemo ovom prilikom i na blistav sportski doseg kadetskog sastava, koji se u kombinaciji s igračima pakračkog Hajduka te pod imenom ŠN Li-Pa natjecao u Međužupanijskoj nogometnoj ligi PŽ-SB. Oni su u konkurenciji 12 ekipa osvojili drugo mjesto s ukupno 50 bodova, što je samo dva boda iza prvaka lige Marsonije iz Slavonskog Broda. U ovaj rezultat ugrađeno je šesnaest pobjeda, dva neodlučena rezultata te četiri poraza.

Opis nije dostupan.

Komentirajući sezonu ŠN Li-Pe, prvi od trenerskog dvojca Ivor Podunavac – Darko Kelemen je izdvojio: "Odličan uspjeh u ligi gdje su mladi igrači mogli značajno napredovati, a spajanje s Hajdukom pokazalo se kao pun pogodak. Nažalost, od sljedeće sezone savez ne dopušta igranje tri starija igrača (2007. godište) pa zbog toga više nećemo imati kadetsku ekipu". Podunavac je također potvrdio da će Lipik 1925 naredne sezone imati juniorski sastav koji će igrati pod okriljem Bjelovarsko-bilogorskog NS.

Igrači koji su nastupali u drugoj polusezoni: LIPIK - Luka Adžijević, Luka Vinkler, Fran Bahnik, Matija Mijačević (kapetan), Luka Major, Matko Džolić, Vanja Grubić. HAJDUK - Gabrijel Akrap, Stjepan Mateš, Romeo Kohajda, Ivan Turković, Marko Žilić, Neo Želimorski, Sven Andričić, Tomislav Bišćanin, Grgur Božina, Noa Ereiz,  Leo Komarić, Leo Tepurić, Luka Tepurić, Leon Rendić, Josip Vondra i Marko Pendeš.

Voditelj škole nogometa NK Lipik Ivor Podunavac: Sezona u skladu s očekivanjima

Ocjenjujući sezonu mlađih kategorija, voditelj Škole nogometa NK Lipik 1925 Ivor Podunavac je istaknuo:

Otvorite fotografiju

„Pohvaljujem sve igrače i trenere za dobar rad i vrlo dobre rezultate. S obzirom na broj djece, rezultati su u skladu s očekivanjima. Tijekom lipnja nastupamo na mnogo turnira odakle se svakog vikenda bar jedna ekipa vrati s medaljama. Pred nama je srpanj, mjesec koji ćemo iskoristiti za kraći odmor od nogometa, a 1. kolovoza mlađe kategorije nastavljaju s aktivnostima i pripremama za novu sezonu." 


Toplice Lipik_640x200_tekst