Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
NK LIPIK 1925 PROMIJENIO TRENERA

Krešo Posedi otišao, Danko Tomašek novi trener

12.06.2024. 09:17 | 1137 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Nakon godinu dana provedenih na poziciji šefa stručnog stožera NK Lipik 1925, Krešo Posedi napušta klupu ovog međužupanijskog ligaša, a njegovo mjesto preuzima Danko Tomašek iz Daruvara, dosadašnji trener i igrač NK Zdenka iz V. Zdenaca.

Razlog prekida suradnje između Lipičana i Posedija, nakon rezultatski dobre sezone u kojoj je osvojeno 4. mjesto, prema klupskim informacijama i riječima samog trenera, leži u različitim vizijama uprave kluba i trenera oko budućnosti momčadi.

Posedi: Hvala svima i – doviđenja!

„Jednostavno, moja vizija momčadi za iduću sezonu i vizija kluba nisu se podudarali, te smo se na kraju sporazumjeli oko razlaza u prijateljskom ozračju," izjavio je Posedi na rastanku. "Ovim putem želim zahvaliti svima u klubu, od predsjednika i uprave pa do onih najbitnijih – mojih igrača – na odličnoj suradnji u protekloj sezoni. Klub je izuzetno dobra i zdrava sredina za rad i ponosan sam što sam bio dio njega. Također, klubu i mom nasljedniku želim puno uspjeha u ostvarivanju klupskih ambicija. Kako u životu, tako i u sportu, nikada se ne zna što nosi budućnost, stoga ovo nije zbogom nego samo doviđenja."

Profesor Tomašek u dvostrukoj ulozi

Uprava kluba zahvalila je Posediju na svemu što je učinio i objavila da će vođenje momčadi ovog ljeta preuzeti Danko Tomašek, 31-godišnji Daruvarčanin. Na klupu Lipika 1925 dolazi s bogatim iskustvom kao igrač i trener. Profesor tjelesnog odgoja u Srednjoj školi Daruvar, posjeduje UEFA A licencu i poznat je po svojoj predanosti i stručnosti.

Kako su najavili u klubu, Tomašek će imati dvostruku ulogu  – osim što će biti glavni trener, po potrebi će nastupati i kao igrač, popunjavajući mjesto u sredini terena. Njegova igračka karijera uključuje nastupe za Ribar iz Končanice, NK Zdenku, s kojom je kao kapetan 2019. godine osvojio naslov prvaka 1. ŽNL Bjelovarsko-bilogorske županije, te Bilogoru iz Grubišnog Polja, s kojom je 2021. godine osvojio naslov prvaka 4. HNL BJ-KC-VT. Tijekom tog vremena, Tomašek je vodio i juniorsku kategoriju. Posljednje tri godine proveo je u NK Zdenki kao trener/igrač.


Toplice Lipik_640x200_tekst