Narodne kupke vanjski
Grad Lipik_drugi banner
Multipak
ZAVRŠEN ŽUPANIJSKI NOGOMET

Dobrovac na kraju treći, Jovači poraz za kraj sezone

10.06.2024. 09:26 | 526 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

U posljednjem prvenstvenom kolu 1. ŽNL PSŽ Dobrovac je s uvjerljivih 6:2 poražen u Kaptolu (Jozipović, Petrović) te je nakon 27 odigranih utakmica na kraju sezone zauzeo visoko 3. mjesto s 48 osvojenih bodova. Naslov prvaka osvojio je BSK Buk, drugo mjesto pripalo je Croatiji, dok iz lige ispadaju Omladinac iz Čaglina i Mladost iz Pavlovaca. Što se tiče Dobrovčana, tijekom sezonu su ostvarili učinak od petnaest pobjeda, tri neodlučena susreta i devet poraza, zabili su 53 gola, primili gol manje, a najbolji klupski strijelac je Željko Popović s 25 postignutih golova. Sve ovo zasigurno predstavlja jednu od boljih nogometnih godina u klupskoj povijesti pa igrači i rukovodstvo mogu zadovoljni na ljetni odmor.

Jovača iz Marinog Sela je sezonu 3. ŽNL BBŽ Jug zaključila novim uvjerljivim porazom. Ovaj put u posljednjem 26. kolu bolja je bila domaća Ilova iz Tomašice, slaveći s visokih 7:2 (Lengelić 2x). To je Jovači petnaesti prvenstveni poraz, uz što su upisali i sedam pobjeda i tri remija, što je na kraju dovoljno za 10. poziciju u konačnom poretku s ukupno 24 osvojena boda. Tijekom sezone momci iz Marinog Sela tresli su mrežu 74 puta, dok su loptu iz svoje vadili čak 102 puta. Najbolji klupski strijelac je Đuro Lengelić s 22 pogotka.

Ovim susretima ujedno je zaključena sezona županijskog nogometa. Čestitke igračima Dobrovca i Jovače – Dobrovčanima na uspješnoj sezoni, a Jovači na tome što su usprkos poteškoćama s igračkim kadrom ipak sportski odigrali sezonu do samog kraja.


Toplice Lipik_640x200_tekst