Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
ODRŽAN 4. KROS U POLJANI

[FOTO] Sunce, mladež i najtecateljski duh preplavili Poljanu

10.05.2024. 15:12 | 1112 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Na mjesnom nogometnom igralištu u Poljani 10. svibnja održano je četvrto po redu tradicionalno natjecanje u trčanju, namijenjeno djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. U organizaciji Mjesnog odbora Poljana, NK "Poljana" i Osnovne škole „Grigor Vitez“ iz Poljane te pod pokroviteljstvom Grada Lipika, na četvrtom po redu kros izdanju sudjelovala su djeca iz Dječjeg vrtića Kockica Lipik te učenici osnovnih škola Lipika i Poljane. Uz njih, kao gosti su nastupili mladi sportaši trkačkog kluba „As“ iz Kutinske Slatine.

Sunčano vrijeme, brdo ponuđenih medalja, dvanaest natjecateljskih kategorija, odlična organizacija te brojna navijačka mašinerija i ove je godine bila dodatna kap adrenalina potrebna dječici da izvuku posljednji atom snage ne bi li u cilj utrčala u vremenu vrijednom medalje. Oni koji možda danas i nisu uspjeli, zasigurno nisu žalili što su pokušali, jer su ulaskom u cilj nagrađeni snažnim aplauzom školskih prijatelja, roditelja ili učitelja, što je barem dovoljno dobra satisfakcija.

U društvu Romana Gamaufa, predsjednika NK "Poljana" te ravnatelja škole Tibora Nagya, kros je iz prikrajka pratio lipički gradonačelnik Vinko Kasana. On je natjecanje otvorio zajedno s predsjednikom MO Poljana Vladom Stakorom. Obraćajući se mladeži, Kasana je pohvalio njihov sportski duh, ali jednako tako i inicijativu starijih mještana koji su postigli da ovakva sportska priredba iz godine u godinu raste i postane mala, lokalna već prepoznatljiva tradicija.

FOTOGALERIJA

Vrtićarce su u sportskom pohodu pratile odgojiteljice i ravnateljica Tatjana Šimunović Benković, koja je skupa s Gamaufom i Kasanom najmlađima dijelila medalje. Kod proglašenja najboljih u školskoj konkurenciji, medalje je umjesto nje dijelio Nagy. Nepravedno bi bilo ne spomenuti i one vrijedne osobe koji su vodile današne natjecanje. Ovdje ponajprije govorimo o Petru Batiniću, lokalnom učitelju i treneru, koji je u koordinaciji s pomoćnicima Tomicom Grgurićem i Tihomirom Stakorom strpljivo i sa smiješkom, ali i vidljivim autoritetom kontrolirao i odrađivao natjecanje s više od stotinu djece. Iako medalje ovaj put nisu bile predviđene za odrasle, dojam je da su za organizaciju i provedbu ovog natjecanja medalju – i to onu najsjajniju – zaslužili svi.

REZULTATI

 Vrtić – djevojčice mlađa kategorija

 1. Marta Pavlović
 2. Tara Buhin
 3. Nina Rajković

 Vrtić – dječaci mlađa kategorija

 1. Noa Patrik Spasojević
 2. Dejan Nevrkla
 3. Jan Babojelić

Vrtić – djevojčice starija kategorija

 1. Ema Baus
 2. Lana Dolušić
 3. Eva Šimuradik

Vrtić – dječaci starija kategorija

 1. Jakov Posejpal
 2. Erik Lovrenčić
 3. Matej Rajković

Škola – djevojčice 1. i 2. razred

 1. Lorena Egredžija
 2. Karla Prhal
 3. Rita Vebele

Škola – dječaci 1. i 2. razred

 1. Erik Spasojević
 2. Aneo Tibor Nagy
 3. Lovro Šubert

Škola – djevojčice 3. i 4. razred

 1. Ajša Hopić
 2. Anai Leovac
 3. Mia Mašić

Škola – dječaci 3. i 4. razred

 1. Petar Pilat
 2. Ivano Cesarec
 3. Eugen Bešlić

Škola – djevojčice 5. i 6. razred

 1. Saša Buzdum
 2. Klara Matijević
 3. Laura Vondrak

Škola – dječaci 5. i 6. razred

 1. Habib Khan
 2. Mislav Grdić
 3. Petar Bakarić

Škola – djevojčice 7. i 8. razred

 1. Tara Potnar
 2. Gita Turkalj
 3. Petra Krenek

Škola – dječaci 7. i 8. razred

 1. Vanja Horvat
 2. Jan Makaj
 3. Roko Strmota

LIRA ispod članka