Narodne kupke vanjski
Narodne kupke vanjski
Toplice Lipik 960x150_nsl
SPORT VIKENDOM

Prvi nastupi lipičkih atletskih nada, porazi boćara i mladih odbojkašica…

08.05.2024. 09:16 | 465 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Limači iz Lipika, koji nastupaju za AK Maratonjare iz Kutine, nastupili su 5. svibnja u Sisku na 2. kolu Hrvatske atletske lige sjever za limače i limačice te se tako prvi put okušali u društvu ponajboljih klubova središnje i sjeverne Hrvatske.

Kako doznajemo od Vedrana Kelemena, trenera lipičkog ogranka kutinskog kluba, u Sisku su ostvareni zapaženi rezultati.

„Iako treniraju tek nešto više od dva mjeseca, bez atletske staze i uvjeta za rad koje imaju ostali klubovi, pokazali su da se mogu ravnopravno boriti u ovoj konkurenciji. Limači 2013.-2015. godišta natjecali su se u skoku u dalj iz zone, bacanju vortexa, trčanju na 300 metara, skoku u vis, trčanju na 60 metara i štafeti 4 × 60 metara. Najviše se istaknula Rita Veble koja je u bacanju vortexa za limačice 2015. godišta osvojila 3.mjesto. Osim Rite nastupili su i Lorena Egredžija, Anai Leovac, Roko Takač, Dea Jelenčić, Proko Pavić, Eugen Bešlić i Luka Husko. Limačice su ukupno osvojile 14. mjesto i konkurenciji 23 kluba, a limači 12. mjesto u konkurenciji 21 kluba“, izvijestio je Kelemen o prvim rezultatima malih atletičara koji zasad snagom volje i talenta moraju nadomještaju nedostatak resursa.

BOĆANJE: Uvjerljiv poraz kod lidera

U okviru 9. kola 1. Međužupanijske boćarske lige lipički su boćari poraženi na gostovanju kod Male Velike, vodećeg sastava prvenstva s visokih 20:2. Nakon 9. kola na Lipičani na ljestvici zauzimaju 6. poziciju s 8 osvojenih bodova, bod manje od petoplasiranog Dalmatinca dok su ispod njih Brlićka 2007 i Smrik. U 10. kolu, 11. svibnja s početkom u 15 sati, na domaćem boćalištu u Lipiku ugostit će trećeplasirane Doljane.

ODBOJKA: Prvenstvo Bjelovarsko- bilogorske županije za kadetkinje

Aktivne su bile i mlade odbojkašice Volley Lipe, više o svemu doznajemo od trenerice mlađih uzrasta Zvjezdane Kliček.

„Proteklog su vikenda naše kadetkinje sudjelovale na Prvenstvu u Čazmi. Odigrale su dvije utakmice i zabilježile pobjedu nad ŽOK Čazmom od 2:0 u setovima i poraz od ŽOK Bjelovara od 2:0. Završile su na 2. mjestu čime su izgubile priliku za odlazak na regionalno kadetsko natjecanje“.

Za ekipu OK Lipe igrale su: Nika Škondro, Rea Šafar, Anamaria Brendeis,  Maria Ružička, Dalija Vončina, Tea Majcenović, Mia Kir, Dunja Svjetličić, Eva Krivdić, Lorena Kliček i Eva Čihak.


LIRA ispod članka