Grad Lipik_drugi banner
Narodne kupke vanjski
NASTUPI LIPIKA 1925 NA ZIMSKOM KUNA KUPU

Desetka nadomak postolju, respektabilan nastup oslabljene Osmice

05.02.2024. 11:38 | 1047 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Pod vođstvom trenera Miroslava Leovca, ekipa Lipika 2 nije uspjela proći grupnu fazu, dok je Lipik 1 ostvario tri sigurne pobjede (protiv Hajduka II 5:0, Suhopolja 1:0, te Psunj Sokola II 9:0), osiguravajući si plasman u eliminacijsku rundu. U četvrtfinalu, lipički igrači su s 2:0 nadmašili vršnjake iz pakračkog Hajduka 1, no u polufinalu su, unatoč dobroj igri, izgubili od sastava Mikeš 1 s minimalnih 1:0. Tvrda borba za treće mjesto protiv Psunj Sokola iz Okučana završila je nedirnutih mreža, a lutrija penala bila je naklonjena Okučancima, ostavljajući tako Lipičane bez postolja.

Unatoč zanimljivom podatku da su tijekom cijelog turnira primili samo jedan pogodak, Leovčevi nogometaši su se ipak morali zadovoljiti četvrtim mjestom. Satisfakcija je, međutim, stigla u obliku nagrade za najboljeg igrača turnira koja je završila u rukama Luke Huska, ujedno i najboljeg strijelca Lipika 1925 na ovom natjecanju sa 6 postignutih pogodaka.

Opis nije dostupan.

Turnir je osvojila Moslavina pobjedom 1:0 u finalu protiv Mikeša.

LIPIK 1: Luka Husko, Ivano Cesarec, Flavio Zandona, Lovro Ivanović, Roko Takač, Proko Pavić, Šimun Bakarić i Luka Birešić.

LIPIK 2: Jan Kaurin, Dorian Jurki, Dea Jeleničić, Anai Leovac, Leo Grgić, Luka Žili, David Peić I Rafael Ristić.

U-8: Virozom desetkovana Knokova selekcija iznenađujuće do četvrtfinala

Dan kasnije (4. veljače) u pakračkoj dvorani su nogometno znanje demonstrirali dječaci i djevojčice najmlađeg natjecateljskog uzrasta U-8. Selekcija Lipika 1925 koju vodi Srećko Knok, na turnir je došla s oslabljenim sastavom uslijed viroze koja je prorijedila tim i primorala Knoka da pozove tri igrača iz nogometne igraonice, kako bi barem ispoštovao pakrački turnir i poziv organizatora.

Bez rezultatskog imperativa i rasterećeni Lipičani su nakon početnog poraza (Libertas 0:1) s dvije grupne pobjede (Papuk Velika 3:0 i Požege 2:1) iznenađujuće izborili četvrtfinale, gdje je ipak s 2:0 prejaka bila Slavija iz Pleternice, kasniji pobjednik turnira. Unatoč tome, Kuna Kup 2024. ostat će upamćen kao respektabilan rezultat najmlađih lipičkih nogometaša.

Opis nije dostupan.

LIPIK 1925: Lovro Ivanović, Lovro Šubert, Anai Leovac, Nikola Pavić, Andrej Rađenović, Lukas Jozipović, Karlo Bartoniček i Julijan Blažević.

Turnir je osvojila Slavija pobjedom 2:0 u finalu protiv Kutjeva.

 

Sljedećeg vikenda u dvorani u Pakracu igraju se turniri U-14 (10. veljače) i U-12 (11. veljače).


Toplice Lipik_640x200_tekst