delfin3
LIRA okomiti
Toplice Lipik 960x150_nsl
ZAJEDNICA TALIJANA LIPIK

Osam ekipa na 2. boćarskom turniru povodom Franciškova

16.09.2023. 11:25 | 812 pregleda | Sport

Piše:
Dinko Kliček

Uz sudjelovanje osam ekipa 16. rujna je na boćalištu Zajednice Talijana u Lipiku započeo 2. Boćarski turnir u okviru slavljeničkog programa povodom Franciškova - Dana Grada Lipika. Organizator turnira je Zajednica Talijana Lipik, a domaćin Boćarski klub Lipik. Pored sudionika iz Slavonije, koji igraju Međužupanijsku boćarsku ligu zajedno s BK Lipikom, posebni gosti na ovom turniru bili su članovi Zajednice Talijana iz Lovrana. Prilikom svečanog otvorenja turnira, ispred organizatora se obratila Lionella Brisinello, predsjednica ZT Lipik.

„Pozdravljam sve klubove Međužupanijske lige koji su se odazvali na naš turnir, a koristim priliku da posebno pozdravim drage goste iz Lovrana koji su danas ovdje s nama, ali koji su uz nas svih ovih godina i predstavljaju snažnu podršku radu naše Zajednice u Lipiku. Na današnjem turniru svima želim sportsku sreću, najbolji neka osvoje sportske nagrade, a nakon sportskog dijela vas pozivam da se svi zajedno ugodno podružimo i proslavimo Dan našeg grada“.

FOTOGALERIJA

Kako je to i uobičajeno, sportski dan u Lipiku je otvoren uz kapljicu i zalogaj, pa se tako u hladu boćališta u prijateljskim količinama rastakala hladna rakijica i servirale tople kobasice, a sve to kao uvod u zabavno poslijepodne koje slijedi nakon boćarskog nadmetanja.

REZULTATI:

Ekipno natjecanje
1. BK Otkos 10 iz Grubišnog Polja
2. BK Doljani Orahovica
3. BK Mala Velika iz Velike
4. BK Lipik
Pojedinačno
Najbolji izbijač turnira Matko Tonšić iz BK Mala Velika
Najbolji valjač turnira Vlado Tutić BK Lipik


Toplice Lipik_640x200_tekst